Κόσμος

Πλήττει την Ευρώπη ο κορωνοϊός

30.10.2020 | 21:34 Eνσωμάτωση

Μποτιλιάρισμα εν μέσω πανδημίας στους δρόμους του Παρισιού, νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία και παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία για έξι μήνες.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές πολλών χιλιομέτρων καθώς οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας έσπευσαν να φύγουν από την πόλη πριν τεθεί σε ισχύ το lockdown απόψε τα μεσάνυχτα.

Άλλοι θέλουν να περάσουν την ολιγοήμερη ανάπαυλα της γιορτής των Αγίων Πάντων στην εξοχή, άλλοι δεν θέλουν να μείνουν στο Παρίσι για το διάστημα της καραντίνας.

Άλλοι προτίμησαν να περάσουν το βράδυ πριν την καραντίνα δηλώνοντας την αντίθεση τους στο μέτρο.

Με περισσότερα από 47.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται μόνο το τελευταίο 24ωρο, από απόψε έως την 1η Δεκεμβρίου τουλάχιστον, οι Γάλλοι θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στις δουλειές τους, για λόγους υγείας και για να γυμναστούν για μια ώρα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους.

Ιταλία 

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία από την αρχή της πανδημίας. Σχεδόν 27.000 νέες μολύνσεις κατέγραψαν οι αρχές σε ένα 24ωρο και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.

«Οι κλίνες γεμίζουν πολύ γρήγορα επειδή αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών. Μόνο στην περιφέρεια της πρωτεύουσας καταγράφηκαν περίπου 2.000 κρούσματα» σημείωσε ο γιατρός Φούριο Κολιβίτσι.

Ισπανία

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα για έξι μήνες αποφάσισαν οι αρχές της Ισπανίας επιτρέποντας τις τοπικές κυβερνήσεις να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Χθες καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ με σχεδόν 24.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα οι εντατικές των νοσοκομείων γεμίζουν. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν η εξάπλωση του ιού δεν αναχαιτιστεί, η κατάσταση θα φτάσει σε κρίσιμο σημείο στα μέσα Νοεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/10/2020