Πολιτική

Κορωνοϊός: Είναι απαραίτητο ένα ολικό Lockdown; – Μέτρα και ατομική ευθύνη

29.10.2020 | 09:54

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και τη διαχείριση της πανδημίας.

Για τους επαγγελματίες εστίασης μίλησε ο κ. Κυρανάκης, λέγοντας πως πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί στο δημόσιο λόγο, καθώς είναι πάρα πολλοί εκείνοι που τηρούν αυστηρά τα μέτρα και έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα για να πληρούν τις διαγραφές που έχουν φέρει τα νέα μέτρα. «Υπάρχει μια μειοψηφία που δεν τα τηρεί, ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Για την μειοψηφία αυτή, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα, έχει επιβάλει πρόστιμα και έχει κλείσει μαγαζιά.

«Έχουμε υιοθετήσει την πολιτική της κατά τόπους επιβολής ισχυρών μέτρων και όπου εφαρμόζονται αποδίδουν», συμπλήρωσε.

Για ένα ολικό Lockdown, υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος να πληρώσει όλη η χώρα και περιοχές που δεν συγκαταλέγονται στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με άλλες.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλάφας επεσήμανε πως στα ζητήματα του κορωνοϊού χρειάζεται μεγάλη ευθύνη. Η αξιωματική αντιπολίτευση το αντιμετωπίσει πολύ προσεχτικά, όμως είναι υποχρεωμένοι να πούνε ότι πέρα από την ατομική ευθύνη, την οποία ο ελληνικός λαός τηρεί με αρκετή ευσυνειδησία και πειθαρχία, υπάρχει και η ανάγκη μέτρων από την πλευρά της πολιτείας. Μέτρα που αφορούν κυρίως τα ΜΜΜ, την αύξηση των δρομολογίων ώστε να αραιώσει ο κόσμος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 29/10/2020

Πολιτική