Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς φτάσαμε στο lockdown στις Σέρρες – Ο δήμαρχος Σερρών στο MEGA

28.10.2020 | 00:44

Στην εκπομπή Βαβέλ και τον δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη, μίλησε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφορικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην περιοχή του, η οποία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων αναμένεται να μπει στις «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας από την Πέμπτη.

«Η περιοχή μας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της γρήγορης εξάπλωσης του ιού. Πριν δέκα ημέρες είχαμε μηδενικά κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι πριν ένα δεκαήμερο στην περιφερειακή ενότητα Σερρών είχαμε συνολικά 60 κρούσματα. Μέσα σε δέκα ημέρες έχουν ξεπεράσει τα 350. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως στη μη επιβολή περιορισμών σε όσους έρχονταν στις Σέρρες», είπε ο κ. Χρυσάφης.

«Όταν σε μια περιοχή υπάρχει το ωράριο να κλείνουν τα μαγαζιά διασκέδασης, και δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μετακίνηση, είναι λογικό να πάνε από την μία περιοχή στην άλλη που δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αυτό συνέβη στην περιοχή μας. Αυτό διορθώθηκε πριν από μία εβδομάδα, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Επίσης, στις περιοχές που είναι στο “πράσινο” και υπάρχουν μηδενικά κρούσματα, έχουμε χαλάρωση», συνέχισε ο ίδιος.

«Τώρα είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο στοίχημα. Από τις ανακοινώσεις που ακούσαμε υπάρχει ανησυχία και τώρα πρέπει να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα το επόμενο δεκαπενθήμερο. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουμε, την ευθύνη μας απέναντι στον δίπλα.  Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, ώστε να θωρακίσουμε την τοπική κοινωνία, για να βγούμε νικητές από τη μάχη. Ελπίζουμε να βγούμε νικητές», κατέληξε ο κ. Χρυσάφης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 28/10/2020

Ελλάδα