Ελλάδα

Κορωνοϊός: Καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση μεταμεσονύκτιας κυκλοφορίας ζητά ο Γιάννης Τούντας

28.10.2020 | 10:01

Η εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων, έχει θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση που λαμβάνει νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, όσο και τους ειδικούς που κάνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Έντονη ανησυχία

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής ΝΔ, σημείωσε ότι η χώρα ζει πρωτόγνωρες συνθήκες και η ανησυχία όλων είναι μεγάλη.

«Υπάρχει έντονη ανησυχία και αυτό πρέπει να μας κάνει όλους πιο προσεκτικούς».

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων και πιο πολύ της μάσκας, η οποία «είναι το αντίδοτο προτού έρθει το εμβόλιο».

«Όλοι να υπακούσουμε στα μέτρα για να βγούμε πρωταθλητές από τη δύσκολη μάχη».

Πίεση στο ΕΣΥ
Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι στη Βόρεια Ελλάδα πιέζεται το σύστημα υγείας αφού η Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο για τους ασθενείς με Covid-19, οι οποίοι μεταφέρονται στα νοσοκομεία αναφοράς της πόλης από όλη τη Μακεδονία και την Θράκη.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι χρειάζεται «σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση του κορωνοϊού και «όχι εργαλειοποίηση της πανδημίας».

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα «στο μέτρο του δυνατού και εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για να μη γίνει ανεξέλικτη η κατάσταση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το σύστημα υγείας θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τα περιστατικά που προκύπτουν αν υπήρχε αποκεντρωμένη φροντίδα και δεν συγκεντρώνονταν όλα τα κρούσματα στις μεγάλες πόλεις και τα κεντρικά νοσοκομεία.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυκτα

Σχολιάζοντας την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, ο Γιάννης Τούντας, καθηγητής κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία ωστόσο θα πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα τα μέτρα.

Επισήμανε ότι ήταν γνωστό το γεγονός ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα χτυπήσει σφοδρότερα από το πρώτο και τόνισε ότι τα μέτρα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και της μεταμεσονύκτιας απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα πρέπει να γίνουν οριζόντια.

«Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί νωρίτερα και οριζόντια σε όλη την Ελλάδα».

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown καθώς θα έχει ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία και κατ’ επέκταση στο υγειονομικό σύστημα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 28/10/2020

Ελλάδα