Ελλάδα

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Χωρίς μάσκες οι ιερείς στη δοξολογία του Αγ. Δημητρίου

26.10.2020 | 20:03 Eνσωμάτωση

Τι και αν στη Θεσσαλονίκη ο κορωνοϊός βράζει; Όλοι οι ιερείς στον Άγιο Δημήτριο, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Άνθιμος φτάνουν στον προαύλιο χώρο του ναού χωρίς να φορούν μάσκα αδιαφορώντας για την κεντρική οδηγία χρήσης της και στους εξωτερικούς χώρους αλλά και τις παραινέσεις του ίδιου του Αρχιεπισκόπου για πιστή τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί.

Εικόνες που προκαλούν την αντίδραση αλλά και την οργή των πολιτών. Χωρίς μάσκα και ο ιερέας που εν μέσω πανδημίας κοινώνησε γονείς και μικρά παιδιά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Μάλιστα, αν και ευδιάθετος αρχικά, φάνηκε να ενοχλείται ιδιαιτέρως από την παρουσία των δημοσιογράφων.

Σε αντίθεση με τους ιερείς, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου φορώντας προστατευτική μάσκα και στέλνοντας το δικό της μήνυμα στους νέους.

Μια selfie προσπάθησε να βγάλει και μία πιστή που μόλις είχε ανάψει το κεράκι της μέσα στην εκκλησία. Μόνο που για τις ανάγκες τις φωτογράφησης έπρεπε να βγάλει τη μάσκα παραβιάζοντας τα νέα υποχρεωτικά μέτρα.

Εκατοντάδες πιστοί συνωστίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Σε μια πόλη που «βράζει» από τον κορονοϊό και βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown, οι πολίτες δεν τηρούν καμία απόσταση με την αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλλει την τήρηση των μέτρων.

Η αναμονή μεγάλη. Η είσοδος των πιστών γίνεται σταδιακά και ανά δέκα άτομα. Γρήγορα όμως ο κόσμος δυσανασχετεί και τα αίματα ανάβουν ακόμη και από εκείνους που αρνούνται να φορέσουν μάσκα.

Ίδιες εικόνες και το πρωί της Κυριακής Κυριακής κατά τη λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στον προαύλιο χώρο του Ναού. Ιερείς, ψάλτες και διάκονοι τέλεσαν τη λιτανεία χωρίς μάσκες – προφανώς κατ’ εφαρμογή της ανάλογης οδηγίας για την ώρα της λατρευτικής λειτουργίας – χωρίς ωστόσο να σκέφτονται το μήνυμα που δίνουν στους πιστούς. Ανάμεσά τους το πλήθος των πιστών, άλλοι με μάσκες, άλλοι πάλι όχι και με μηδενικές σχεδόν αποστάσεις.

Κοσμοσυρροή πιστών στον Αγ. Δημήτριο για να προσκυνήσουν την εικόνα

Ουρές πολιτών σχηματίζονταν μέχρι νωρίς το βράδυ έξω από το ναό του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι πιστοί διατηρούν τις αποστάσεις και φορούν μάσκες, ενώ στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/10/2020