Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν

26.10.2020 | 20:41

Πρώτη εργάσιμη μέρα σήμερα για τους Αθηναίους που ουσιαστικά κλήθηκαν να βάλουν τη μάσκα με το που βγήκαν από το σπίτι τους και να την βγάλουν μόνο επιστρέφοντας . Οι περισσότερροι το τήρησαν λέγοντας ότι εδώ που έχουμε φτάσει, το μέτρο ήταν μονόδρομος. Πολλοί φορούσαν μάσκα ακόμη κι όταν έπιναν τον καφέ τους παρά το ότι δεν είναι υποχρεωτικό ενώ δεκάδες πολίτες έσπευσαν και σήμερα να κάνουν το γρήγορο τέστ στο Περιστέρι εκεί όπου βρέθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Για την Ελένη Λάμπρου μητέρα δυο παιδιών στο δημοτικό ήταν η πρώτη εργάσιμη μέρα με μάσκα παντού. Με μάσκα για να συνοδεύσει τα παιδιά της στο σχολείο, με μάσκα για να πάει στη δουλειά. Ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ η μάσκα για εκείνη, έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια…

«εφόσον είναι για το καλό μας το συήθισα με νοιάζει να προστατεύω την οικογένεια μου τα παιδιά μου και όλους τους άλλους…»

Η πρώτη σκέψη των πολιτών σήμερα βγαίνοντας από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά ήταν να μην ξεχαστούν και να βάλουν μάσκα, για το καλό όλων όπως λένε.

«Για την ασφάλεια μας θα πρέπει να το τηρήσουμε κάνω υπομονή και περιμένω να τελειώσει ολο αυτό».

Τρέχουν για τα τεστ

Οι πολίτες της Αττικής έσπευσαν σήμερα στο Περιστέρι όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν γρήγορα τέστ. Οι ουρές που σχηματίστηκνα…ατελείωτες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εδώ στο περιστέρι οπου βρισκόμαστε πειθαρχεί στη χρήση μάσκας παντού. Είναι όπως λενε το μέτρο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια πάλι πίσω στην κανονικότητα.

Αν και δεν είναι είναι υποχρεωτικό, αφου βρίσκεται καθιστή σε καφετέρια η Δέσποινα Κουμαραδιού φοράει μάσκα.

«Είναι δική μου ατομική ευθύνη παρ ολο που είμαι με τη μητέρα μου φοράει και εκείνη μάσκα και εγω θεωρώ ότι είναι το σωστό και πρέπει να το εφαρμόσουμε όλοι».

Μπορει τα καταστήματα να είναι κλειστά στη Θεσσαλονίκη ωστόσο και εδώ όλοι ειναι με μάσκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση μάσκας θα έχει άμεσο αποτέλεσμα στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και στη μείωση των κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/10/2020

Ελλάδα