Υγεία

Κορωνοϊός: Γεμίζουν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής

26.10.2020 | 20:29

Ο φόβος των ειδικών αλλά και ένας βασικός παρ΄γοντας που θα κρίνει τις αποφάσεις για τα επόμενα μέτρα είναι η πίεση στα νοσοκομεία η οποία είναι πλεόν πολύ μεγάλη. Μέσα σε 24 ώρες είχαμε 118 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας ενώ στο πιο μάχιμο ίσως νοσοκομείο της Αττικής στον Ευαγγελισμό από τις 90 κλίνες covid ελευθερες ήταν μόνο οι 15.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο. Το περασμένο 24ωρο έγιναν 118 νέες εισαγωγές, με τον αριθμό των νοσηλευομένων να καταγράφει «άλμα» από τους 550 στους 650, μέσα σε μόλις 4 ημέρες.

Άλλοι 395 ασθενείς νοσηλεύονται ως ύποπτα περιστατικά. Η ανησυχία των ειδικών είναι έκδηλη μετά την έξαρση που σημείωσαν τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ευαγγελισμός, το ένα από τα δύο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αθήνα, διαθέτει 90 απλές κλίνες για covid περιστατικά. Από αυτές, μόνο 15 ήταν κενές σήμερα το μεσημέρι. (GOOGLE MAP) Η έξαρση της επιδημίας δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Σήμερα το μεσημέρι, από τις 12 κλίνες για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κενή ήταν μόνο 1. Η αύξηση των κρουσμάτων αναγκάζει τα νοσοκομεία να εκτρέπουν όλο και περισσότερους πόρους για τη νοσηλεία των covid περιστατικών.

Ο κορωνοϊός «θερίζει» τους υγειονομικούς

Η επιδημία πλήττει τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Στο Αττικό νοσοκομείο, 16 εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί. Ένας εκ των οποίων, σε σοβαρή κατάσταση.

23 εργαζόμενοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στο ΑΧΕΠΑ, ενώ σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 230 σε όλη τη χώρα λείπουν με αναρρωτική άδεια λόγω covid.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/10/2020

Υγεία