Κόσμος

Επιλέγουν τοπικά lockdown οι ευρωπαϊκές χώρες

25.10.2020 | 20:17 Eνσωμάτωση

Στις 6 το απόγευμα θα κλείνουν πλέον τα εστιατόρια και τα καφέ στην Ιταλία, ενώ από τις 11 το βράδυ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών στην Ισπανία, η οποία τέθηκε και επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, προσπαθώντας να περιορίσει την ραγδαία εξάπλωση του ιού τη χώρα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν από τις 6:00 το απόγευμα.

Στα τραπέζια θα μπορούν να καθίσουν 4 άτομα εάν είναι συγγενείς. Απαγορεύεται το ποτό και το φαγητό στις πλατείες και στους δρόμους μετά τις 6 το απόγευμα. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης δημόσια γυμναστήρια, κινηματογράφοι και πισίνες.

Τα νέα μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ από Δευτέρα συμφωνήθηκαν με τις περιφερειακές αρχές, μετά από δυο νύχτες έντονων διαδηλώσεων στη Νάπολη και στη Ρώμη κατά των απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

Ισπανία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δεύτερη φορά από την έναρξη της πανδημίας μπαίνει η Ισπανία.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι πολίτες σε όλη την επικράτεια της χώρας δεν επιτρέπεται να μετακινούνται από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Η πρόθεση της κυβέρνησης μάλιστα είναι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας να διαρκέσει έως και τον Μάιο του 2021.

Γαλλία

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης της αύξησης των κρουσμάτων στη Γαλλία.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέο ρεκόρ νέων μολύνσεων καθώς εντοπίστηκαν 45.422 νέα κρούσματα κορωνοϊού κάνοντας την Γαλλία την δεύτερη Ευρωπαϊκή χώρα που ξεπερνά το 1.000.000 κρούσματα.

Βρετανία

Συλλήψεις και στη Βρετανία. Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι κατά των έκτακτων μέτρων.

Η χώρα κατέγραψε 23.012 κρούσματα τελευταίο 24ωρο.

Πολωνία

Οργή στους πολίτες έφερε η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει μπαρ και εστιατόρια για δυο εβδομάδες και να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων.

H χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα κορωνοϊού καθώς κατέγραψε 13.628 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2020