Ελλάδα

Ένα βήμα πριν την επιδημιολογική κορύφωση οι Σέρρες

25.10.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Υπό βροχή περίμεναν στην ουρά οι κάτοικοι των Σερρών για να κάνουν rapid test- πολλοί εκ των οποίων είχαν κρούσμα μέσα στις οικογένειές τους.

Η περιφέρεια Σερρών βρίσκεται ένα βήμα πριν το επίπεδο 4 στον επιδημιολογικό χάρτη, καθώς ήδη στην περιοχή έχουν διαπιστωθεί 239 ενεργά κρούσματα.

Οι δρόμοι είναι άδειοι και όσοι κυκλοφορούν, είναι όλοι με μάσκα.

«Μάχη» για την αποφυγή lockdown

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς απεύθυνε έκκληση στους νέους να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Οι Σέρρες παραμένουν στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη ωστόσο οι αρμόδιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν επιθετική έξαρση.

«Θα αποφύγουμε το lockdown, θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και για μας τους ίδιους…» σημείωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα περισσότερα κρούσματα στην περιοχή προήλθαν από Θεσσαλονικείς που επισκέπτονταν τις Σέρρες κυρίως τα Σαββατοκύριακα για να μπορούν να διασκεδάσουν στα μπαρ και μετά τα μεσάνυχτα.

«Το επίπεδο δεν είναι τιμωρητικό αλλά για αυτά που έρχονται…» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Καταστροφή το lockdown

Επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, όπως λένε στο MEGA, ένα γενικό lockdown θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τις Σέρρες, καθώς θα δείξει εάν θα αποδώσουν τα μέτρα και θα μπει φρένο στον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2020