Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη στις Σέρρες μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παρουσία Χαρδαλιά

25.10.2020 | 13:11 Eνσωμάτωση

Τις Σέρρες επισκέφθηκαν σήμερα εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα στη σκιά της ραγδαίας διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει στις 9:30 ευρεία σύσκεψη μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον δήμαρχο της πόλης, Αλέξανδρο Χρυσάφη, καθώς επίσης και με δημάρχους της περιοχής, για τον καλύτερο συντονισμό και τη βέλτιστη απόκριση όλων των τοπικών φορέων στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Τον Νίκο Χαρδαλιά θα συνοδεύσουν, επίσης, στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και η αποστολή θα προσγειωθεί στις 9 το πρωί στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών (Ραιδεστού).

Μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο διοικητήριο Σερρών δήλωσε πως θα γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι ώστε να γίνει πιο αυστηρή η τήρηση των μέτρων στις Σέρρες. Θα γίνουν επίσης στσοχευμένοι έλεγχοι.

Στην κεντρική πλατεία των Σερρών έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνονται γρήγορα τεστ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα στις Σέρρες. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 29 έτη, κάτι που αποδεικνύει τη ραγδαία έκρηξη των κρουσμάτων.

Ο κ Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως είναι η διασκέδαση το κύριο αίτιο για την έξαρση του κορωνοϊού. Ο ίδιος απέκλεισε ένα καθολικό Lockdown. Χαρακτηριστικό είναι ότι 7 καφέ και μπαρ έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2020