Ελλάδα

Τηρούν το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας

24.10.2020 | 19:56 Eνσωμάτωση

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και MEGA έκανε αυτοψία στην Αττική.

Μάσκα παντού: Οδηγώντας πατίνι, οδηγώντας μηχανάκι, στο αυτοκίνητο, ακόμη και έαν δεν είναι υποχρεωτικό αφού πρόκειται για οικογένεια.

Από σήμερα τα ξημερώματα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους για να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός. Είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής της χρήσης μάσκας παντού και από ότι φαίνεται οι Αθηναίοι πειθαρχούν με απόλυτη ευλάβεια στο νέο μέτρο.

Στα 2.000 κρούσματα το όριο για το lockdown

Με τα κρούσματα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και να πλησιάζουν τα 1.000, η εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει πως το όριο για να δοθεί εντολή lockdown είναι τα 2.000 κρούσματα ημερησίως σε συνδυασμό με το 100% στην πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει ακόμη το οπλοστάσιο μέτρων που διαθέτει και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό με στόχο να αποφευχθεί το γενικό lockdown.

Χαμόγελα πίσω από τις μάσκες

Φιλιά, αγκαλιές, ακόμη και η παραδοσιακή selfie των τουριστών στην πλατεία Συντάγματος είναι πλέον με μάσκα.

Η καθολική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους προκαλεί προβληματισμό σε κάποιους, ενώ η επιβολή προστίμων είναι ο βασικός λόγος, όπως λένε για να τη φορούν.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια εισόδου και εξόδου σε εστιατόρια και καφέ, στα πάρκα, στο αυτοκίνητο όταν συνταξιδεύουν μη συγγενικά πρόσωπα, αλλά και στα διαλείμματα των σχολείων με τους ειδικούς ωστόσο να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποια λεπτά για τα παιδια για να ξεκουράζονται.

Οι μάσκες μπορεί να κρύβουν προσωρινά τα χαμόγελά μας ωστόσο η χρήση τους είναι απαραίτητη ώστε να επιστρέψουμε σύντομα όλοι στους κανονικούς ρυθμούς ζωής και τις αγκαλιές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2020