Ελλάδα

Πίσω από την ασυλία της Ευρωβουλής κρύβεται ο Λαγός

24.10.2020 | 22:36 Eνσωμάτωση

Στο παρελθόν ο Γιάννης Λαγός κραύγαζε, απειλώντας και τραμπουκίζοντας στη Βουλή.

Σήμερα και μετά την καταδίκη του πλέον σε κάθειρξη 13 ετών για εγκληματική οργάνωση και τη μη χορήγηση αναστολής, κρύβεται στη Βρυξέλλες, πίσω από την ασυλία που του προσφέρει… για λίγο ακόμη το Ευρωκοινοβούλιο.

Χθες το μεσημέρι, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε το σχετικό απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώντας την άρση της ασυλίας για τον Γιάννη Λαγό.

Παράλληλα, με ένα συνοδευτικό έγγραφο που εστάλη ζητείται από τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δράσει άμεσα καθώς η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Λαγού είναι άμεσα εκτελεστή.

Πλέον, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής θα πρέπει να ανακοινώσει το αίτημα στην επόμενη Ολομέλεια. Το αίτημα εν συνεχεία πηγαίνει στην Επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, γίνεται κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση του Λαγού και μετά μυστική ψηφοφορία. Όμως εδώ υπάρχει πρόβλημα λόγω Covid-19.

Από την πλευρά του, το άλλοτε αγαπημένο παιδί του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, έστειλε, ήδη, στο Ευρωκοινοβούλιο, την έφεση που κατέθεσε κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε μια προσπάθεια να αποφύγει την άρση της ασυλίας του.

Μάλιστα ο συνήγορός του και γνωστός αρνητής του Ολοκαυτώματος, Κώστας Πλεύρης, επέμεινε στο βασικό του επιχείρημα περί προσβολής του τεκμηρίου της αθωότητας.

«Το τεκμήριο αθωότητας το έχει εφόσον δεν έχει κριθεί και σε τρίτο βαθμό» σημείωσε ο κ. Πλέυρης, ενώ σε ερώτηση αν σκοπεύει ο Λαγός να επιστρέψει στην Ελλάδα απάντησε: «Οπωσδήποτε θα επιστρέψει, στη πατρίδα του δε θα επιστρέψει; Και την άλλη βδομάδα εδώ θα είναι και αν θέλουν να τον πιάσουν αν μπορούνε».

Όσο για τον ιδιαίτερα υψηλό μισθό που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής, πηγές του της Ευρωβουλής σημειώνουν στο MEGA ότι η άρση της ασυλίας του Λαγού δε σημαίνει ότι σταματάει και να πληρώνεται.

Σύντομα πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του μισθού του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του και μέσα στην Ευρωβούλη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2020