Πολιτική

Προκλητικοί και αμετανόητοι οι χρυσαυγίτες

24.10.2020 | 22:17 Eνσωμάτωση

Παρά την απόφαση - καταπέλτη της ελληνικής Δικαιοσύνης ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρώην και νυν πρωτοπαλίκαρα του συνεχίζουν να προκαλούν. 

Το κελί που πέρασε τη νύχτα ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος αποκάλυψε το Mega Σαββατοκύριακο.

Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο από τις φυλακές Δομοκού, φαίνονται δύο κρεβάτια και το παράθυρο με τα κάγκελα.

Σε αυτούς τους θαλάμους νοσηλείας θα μείνουν σε 14ήμερη καραντίνα τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγης.

Δύο κελιά χωρίζουν Μιχαλολιάκο – Κασιδιάρη

Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης μετά τους χωριστούς δρόμους που έχουν τραβήξει κρατούνται και σε χωριστούς θαλάμους νοσηλείας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρατείται με μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών.

Σε διαφορετικές φυλακές, αυτές του Μαλανδρίνου, οδηγήθηκαν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και ο πρώην βουλευτής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Προηγήθηκε η εμβληματική απόφαση της Δικαιοσύνης με την οποία η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Προκλητικοί μέχρι να μπουν στα κελιά

Είναι η στιγμή που ανοίγει η πόρτα των φυλακών Δομοκού για τους Χρυσαυγίτες καταδικασθέντες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Παρά την απόφαση – καταπέλτη της ελληνικής Δικαιοσύνης ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρώην και νυν πρωτοπαλίκαρα του συνεχίζουν να προκαλούν.

Η πρώτη τους νύχτα ωστόσο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, ήταν ήσυχη, και χωρίς εντάσεις, λένε πηγές των φυλακών στο Mega και παρά τις προκλήσεις των χρυσαυγιτών που προηγήθηκαν.

«Βρίσκονται εκεί που ανήκουν»

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου δηλώνει στο MEGA πως τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται εκεί που ανηκουν στις φυλακές και επισημαίνει πως λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μεταγωγή και εγκατάσταση τους στις φυλακές Δομοκού.

«Σε Δομοκό, Μαλανδρίνο και Τρίκαλα έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι κανόνες θα είναι αυστηροί ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και όταν μεταφερθούν στα κελιά όπου θα εκτίσουν την ποινή τους» σημείωσε η κ. Νικολάου, προσθέτοντας: «Σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων, αλλά δεν θα ανεχθούμε από κανέναν να διαταράξει την ομαλή λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης».

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής προαυλίζονται χωριστά από όλους τους άλλους κρατούμενους και παρακολουθούνται από κάμερες ασφαλείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2020