Αθλητικά

Ο θρυλικός Πελέ έκλεισε τα 80 χρόνια

24.10.2020 | 23:44 Eνσωμάτωση

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνώρισε τη δόξα κατακτώντας τρία Παγκόσμια Κύπελλα και αποθεώθηκε όσο κανείς, τόσο με την εθνική της πατρίδας του, όσο και με τη Σάντος, αλλά και την αμερικανική New York Κόσμος.

Ο Ιησούς ο Λυτρωτής του Ρίο ντε Τζανέιρο φωτίζεται και ιερείς τελούν λειτουργία μπροστά στο άγαλμα. Στα χέρια τους κρατούν τη φωτογραφία του Πελέ! Του θρύλου του ποδοσφαίρου που έκλεισε τα 80 του χρόνια.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος γύρω απ΄την εμβληματική φανέλα τραγουδά συγκινημένος το «Happy Birthday».

«Στην ιστορία 88 ετών του μνημείου του Ιησού, διαβεβαιώνω ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται λειτουργεία, αυτή για τον Πελέ. Είναι μια ιστορική στιγμή για το μνημείο, αλλά και για τον Πελέ, στιγμή πίστης» ανέφερε ο ιερέας που έκανε τη λειτουργία.

Για τον «Εθνικό Θησαυρό της Βραζιλίας», τον κορυφαίο -για πολλούς- ποδοσφαιριστή όλων των εποχών και τα γενέθλιά του ετοιμάστηκαν εμφατικά αφιερώματα, εκπομπές και ντοκυμαντέρ.

Είναι ο κορυγαίος ποδοσφαιριστής του περασμένου αιώνα –σύμφωνα με την FIFA-, ο αθλητής του αιώνα σύμφωνα με την ΔΟΕ και απολαμβάνει στο μουσείο προς τιμήν του στέμα και σκήπτρο,  άγαλμα και πίνακες ζωγραφικής.

Η προτομή του, σημείο αναφοράς των φιλάθλων, η αυτοβιογραφία του χιλιοδοαβασμένη και το χαμόγελό του στις καρδιές των Βραζιλιάνων… μικρών, αλλά και μεγαλύτερων, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το «μαύρο διαμάντι».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2020