Ελλάδα

Συμμορφώνονται στα νέα μέτρα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

24.10.2020 | 20:04 Eνσωμάτωση

Πρώτη ημέρα που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού στη Θεσσαλονίκη, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να συμμορφώνεται στα νέα μέτρα.

Μάσκες παντού… Στον δρόμο, στις μετακινήσεις με αυτοκίνητα, λεωφορεία, ταξί, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτή είναι η καθημερινότητα των κατοίκων στη Θεσσαλονίκη, από τις 6 το πρωί μετά την έκρηξη των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Η Θεσσαλονίκη μπήκε πλέον στο επίπεδο συναγερμού 3 του υγειονομικού χάρτη και δίνει «μάχη» για να μην περάσει στις κόκκινες περιοχές.

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν κλιμάκια της αστυνομίας σε καταστήματα εστίασης.

Μείωση της πληρότητας στο 50% και 4 άτομα ανάτραπέζι, ισχύει πλέον στα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, ανήσυχοι είναι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, καθώς όπως λένε στο MEGA τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν αρνητικά την εστίαση.

Αλλάζουν συνήθειες

Από τις 12:30 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στη Θεσαλονικη. Αυτό οδηγεί πολλούς νέους να αλλάξουν συνήθειες.

Διαφορετικός θα είναι φέτος και ο τριήμερος εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η δοξολογία για τον πολιούχο της πόλης, Άγιο Δημήτριο θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, αλλά υπο την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/10/2020