Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

24.10.2020 | 10:53

Ο βουλευτής ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και ο βουλευτής ΚΚΕ Γιάννης Δελής μίλησαν στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

O κ. Καραγκούνης σχολίασε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο η λήψη νέων μέτρων κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αύξησης της διασποράς αλλά και της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων. Όπως είπε η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σε 15 ημέρες ενώ απαιτείται προσοχή ενόψει Χριστουγέννων.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η κ. Καφαντάρη κατηγορώντας την πως «υποτάσσει την επιστήμη και την χρησιμοποιεί στην επικοινωνιακή της πολιτική».

Ενώ σχολίασε πως το συγκριτικό πλεονέκτημα της καλής πορείας με τον ιό που είχαμε μέχρι τον Ιούλιο δεν αξιοποιήθηκε μετέπειτα.  Πλημμελής, είπε, ήταν η προετοιμασία στα σχολεία, αλλά και ο σχεδιασμός για τα μέσα μεταφοράς και το σύστημα υγείας, όπου απαιτούνται μόνιμες προσλήψεις.

Από την πλευρά του ο κ. Δελής σημείωσε πως υπάρχουν πολλές εστίες μετάδοσης του ιού διάσπαρτες σε όλη τη χώρα, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στα μέσα συγκοινωνίας αλλά και στα σχολεία λόγω του συγχρωτισμού. Εξάλλου έθεσε θέμα σχετικά με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους.

 

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 24/10/2020

Πολιτική