Ελλάδα

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση στις νεαρές ηλικίες

24.10.2020 | 13:13

Την επιδημία συνεχίζουν να "οδηγούν" οι νέοι καθώς τα κρούσματα σε ηλικίες 18 με 39 έτη ξεπερνούν πια το 43% του συνόλου. Πιο καθησυχαστικό στοιχείο είναι τα ηπιότερα συμπτώματα που εκδηλώνουν οι νέοι και βέβαια οι λιγότεροι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες.

Και σε αυτό το σημείο θα δούμε το πόσο έχει κατέβει ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και ποιες ηλικιακές ομάδες πλέον νοσούν. «Θερίζει» ο κορωνοϊός στις νέες ηλικίες με τα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 39 ετών να ξεπερνούν το 43% του συνόλου. Ο μύθος της “αρρώστιας των ηλικιωμένων” καταρρέει και το μοναδικό παρήγορο στοιχείο είναι τα ηπιότερα συμπτώματα που εμφανίζουν οι νέοι άνθρωποι και οι αισθητά λιγότεροι θάνατοι που καταγράφονται στις τάξεις τους.

Αδίστακτος ο κορωνοϊος ….καμιά ηλικία άτρωτη απέναντι του.

Όσο περνάει ο καιρός τα αρχικά στοιχεία που έδειχναν ότι προσβάλλει μεγάλες ηλικίες ανατρέπονται με ραγδαίο ρυθμό.

Οι νέοι δείχνουν να αψηφούν την επικινδυνότητα του κορωνοϊού με αποτέλεσμα οι ηλικίες 18-39 ετών να έχουν κατακτήσει την αρνητική πρωτιά κατέχοντας το 43,3% του συνόλου των κρουσμάτων. Ευτυχώς ωστόσο μεταξύ αυτών των ηλικιών υπάρχουν μόλις έξι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Τα πάρτι δίνουν και παίρνουν και μαζί με αυτά και ο κορωνοϊός που μεταδίδεται με ξέφρενο ρυθμό.

Το ενθαρρυντικό είναι πως αρκετοί νέοι δείχνουν να αποδέχονται τις προτροπές των επιστημόνων και να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Ο κορωνοϊος παραμένει εδω και θα συνεχίσει να μολύνει ανεξαρτήτως ηλικίας. Η μονη λύση ειναι να τον αντιμετωπίσουμε με την σοβαρότητα που του αρμόζει και να λαμβάνουμε τα μέτρα προστασίας ωστε να παραμείνει μακριά. Η μάσκα και η μεγάλη προσοχή στην ατομική καθαριότητα ειναι η ασπίδα που έχουμε σε αυτή την μάχη.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/10/2020

Ελλάδα