Ελλάδα

Νέα μέτρα: Σε νυχτερινή καραντίνα από αύριο 5,5 εκατ. πολίτες

23.10.2020 | 20:15 Eνσωμάτωση

Τέλος στα πάρτι συνωστισμού στους δρόμους, τις πλατείες, σε νυχτερινά καταστήματα αλλά και... ταράτσες επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές όπου καταγράφεται υψηλό ιικό φορτίο.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα ξεκινάει μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Οι περισσότεροι Αθηναίοι κρίνουν πως το συγκεκριμένο μέτρο έπρεπε να εφαρμοστεί ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που διατηρούν επιφυλάξεις για το αν οι συμπολίτες θα υπακούσουν και θα προσαρμοστούν σε αυτό»

Από τον περιορισμό των μετακινήσεων εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που έχουν βεβαίωση εργοδότη και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Όσοι κυκλοφορούν τις ώρες της απαγόρευσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο και τη βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο κινδύνου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2020