Ελλάδα

Νέα μέτρα: Πώς ακριβώς θα αλλάξει η ζωή μας από αύριο;

23.10.2020 | 20:04 Eνσωμάτωση

Τι προβλέπεται για κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής. Πώς θα κυκλοφορούμε στον δρόμο, σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούμε να βγάζουμε την μάσκα, τί ισχύει για τις ώρες που κάνουμε βόλτα σε ένα πάρκο, τί θα συμβεί στα σχολεία, αλλά και συγκεκριμένα στα διαλείμματα, στα εστιατόρια και σε κάθε δημόσιο χώρο.

Αυτή η κίνηση αφαίρεσης της μάσκας μετα την έξοδο από το σταθμό του μετρό από αύριο στις 06.00 το πρωι θα είναι πλέον παρελθόν .
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού και στους ανοιχτούς χώρους .

«Εάν είναι υποχρεωτικό θα το τηρήσουμε δεν υπάρχει θέμα δεν είναι τόσο φοβερό. Παρόλο που δεν είναι σίγουρο ότι μας προστατεύει 100% εάν πρέπει θα τη φοράμε»

«Πάντως είναι ταλαιπωρία γιατί έχω πρόβλημα με το αναπνευστικό και με ενοχλεί»

Μεγάλος αριθμός πολιτών φοράει τη μάσκα οικιοθελώς , κάποιοι ακόμη και από την αρχή της πανδημίας.

«Φοράω μάσκα παντού από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Από τον Μάρτιο. Δεν είναι κάτι καινούριο.»

«Συμφωνούμε και επαυξάνουμε και θα έπρεπε να έχει γίνει από πριν για να μην τρέχουμε και δεν φθάνουμε»

Η καθολική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικους όσο και εξωτερικους χώρους προκαλεί προβληματισμό σε κάποιους ενώ η επιβολή προστίμων θα είναι ο βασικός λόγος για να τη φορούν.

«Υπερβολικό πιστεύω. Εάν πάνε στο μέτρο θα δουν 250 άτομα σε κάθε βαγόνι. Έξω που έχουμε αποστάσεις δεν μπορούμε να είμαστε χωρίς μάσκα;»

Η χρήση μάσκας είναι πλεον υποχρεωτική και στα πάρκα , όπως εδώ στο άλσος της Νέας Σμύρνης . ακόμη και τις στιγμές που μόνοι κάνουμε περίπατο στο πάρκο.

Η 83χρονη Ελενη Δεμεσλή εφαρμόζει εδώ και μέρες το νέο μέτρο.

«Όχι μόνο προστατεύω τον εαυτό μου αλλά προστατεύω και τους γύρω μου»

«Σε ανοιχτούς χώρους εάν με ρωτήσετε προσωπικά δεν συμφωνώ. Εάν θελουμε να έρθουμε θα τη φορέσουμε τι να κάνουμε»

«Πρέπει να εμποδίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας. Λογικό μου ακούγεται. Από αύριο θα πρέπει ακόμα και στους χώρους άθλησης να εναρμονιστούμε με το μέτρο αυτό»

«Το γνωρίζω. Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει να βρεθεί ένα μέτρο που θα αποτρέψει»

Στα εστιατόρια και τα καφέ είναι πλεον υποχρεωτικό να μπαίνουμε φορώντας μάσκα. Μπορούμε να τη βγάλουμε μόνο όταν καθήσουμε στο τραπέζι . Φεύγοντας πρέπει πάλι να φορέσουμε τη μάσκα μας

«Έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη ως καταστηματάρχες να προσέχουμε για το κοινό καλό, όποτε θα γίνει σύσταση στους πελάτες»

«Αναγκαστικά εάν συναντήσω κάποιον χωρίς μάσκα θα του κάνω σύσταση. Πάντα εδώ στο μαγαζί μας αρέσει με τους νόμους υγιεινής να είμαστε εντάξει»

Μάσκες και στα διαλλείμματα των σχολείων – με τους ειδικούς ωστόσο να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και κάποια λεπτά χωρίς μάσκα για να ξεκουράζονται τα παιδιά.

Όπως διευκρινίστηκε πάντως η μάσκα δενθα είναι υποχρεωτική τις ώρες της γυμναστικής και της σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2020