Κόσμος

Κορωνοϊός: «Σαρώνει» την Ευρώπη

23.10.2020 | 13:16 Eνσωμάτωση

Προς τη λύση της καθολικής καραντίνας προσανατολίζονται οι χώρες της Ευρώπης μετά τη ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Νέο αρνητικό ρεκόρ στη Γαλλία με περισσότερα από 40.000 μολύνσεις, στα μέτρα του Μαρτίου επιστρέφει η Ιταλία ενώ υπό καθεστώς καραντίνας βρίσκονται ήδη Ιρλανδία και Ουαλία.

Η Ευρώπη παραλύει και πάλι.

Στη Μεγάλη Βρετανία, σε πλήρη καραντίνα βρίσκονται Ιρλανδία και Ουαλία. Σχεδόν 46.000.000 Γάλλοι ζουν υπό αυστηρούς περιορισμούς, ενώ απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας επέστρεψε στη βόρεια Ιταλία.

Η Γηραιά Ήπειρος είναι ξανά το επίκεντρο της πανδημίας.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερες από 40.000 νέες μολύνσεις κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι γαλλικές αρχές με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ να προειδοποιεί τους Γάλλους ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες.

Η κυβέρνηση επέκτεινε την απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας σε 38 περιφέρειες. Το μέτρο θα ισχύσει από απόψε τα μεσάνυχτα και για έξι εβδομάδες.

Στην Ιταλία, οι δρόμοι του Μιλάνο θυμίζουν και πάλι τις εικόνες της περασμένης άνοιξης. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασαν τις 16.000 και έφεραν νέα μέτρα απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί στην περιοχή της Λομβαρδίας.

Η απαγόρευση θα ισχύσει για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Από απόψε θα επεκταθεί στην πρωτεύουσα Ρώμη και στην περιοχή της Καλαβρίας στο Νότο.

Στην Ισπανία, που από χθες είναι η πρώτη χώρα που ξεπέρασε τα 1.000.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Ήδη 7.000.000 κάτοικοι ζουν υπό αυστηρούς περιορισμούς με την περιοχή της Ναβάρα να είναι η πρώτη στην οποία επιβάλλεται ολικό lockdown. Αστυνομικά μπλόκα ελέγχουν την τήρηση της απαγόρευσης εισόδου και εξόδου από την περιοχή.

Το μέτρο θα ισχύσει για 15 ημέρες χωρίς να αποκλείεται η παράταση του καθώς και η επιβολή νέων μέτρων τις επόμενες ημέρες.

Στην Γερμανία, τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 10.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Στη Βρετανία καταγράφηκαν περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα. Στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αγγλίας οι κάτοικοι ζουν υπό αυστηρούς περιορισμούς. Εστιατόρια και μπαρ είναι κλειστά ενώ οι επαφές των ανθρώπων είναι περιορισμένες μόνο εντός των οικογενειών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2020