Κόσμος

Χρυσή Αυγή – Guardian: Οι γυναίκες που «έριξαν» την εγκληματική οργάνωση

23.10.2020 | 13:43 Eνσωμάτωση

Με ένα διθυραμβικό άρθρο, ο βρετανικός Guardian κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες που συνέβαλαν για να ξεσκεπαστεί η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η τιμωρία, όπως λέει και η έγκυρη εφημερίδα, επιβλήθηκε από πέντε γυναίκες.

Ειδικό αφιέρωμα στις γυναίκες που συνέβαλαν στην «κατεδάφιση» της εγκληματικής οργάνωσης κάνει ο Guardian.

«Ο ρόλος της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη, όσο και εκείνος της Μάγδας Φύσσα, που έγινε το σύμβολο της δίκης αλλά και του αντιφασιστικού αγώνα μετά τη δολοφονία του γιου της από τον Γιώργο Ρουπακιά, ήταν καθοριστικοί όχι μόνο για την τελική απόφαση, αλλά και για την ίδια την ανάδειξη της σημασίας της διαδικασίας», σημειώνει ο Guardian.

«Οι εφέτες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου μαζί με την εισαγγελέα Ευτέρπη Κοτζαμάνη πέρασαν τους επόμενους εννέα μήνες, υπό την προστασία ένοπλων φρουρών. Παρά τις απειλές και τον σχεδόν καθημερινό εκφοβισμό, εξέτασαν αμέτρητους μάρτυρες, παρακολούθησαν χιλιάδες βίντεο που αποδεικνύει λεπτομερώς την εμμονή την τοξική ιδεολογία του Χίτλερ και του Τρίτου Ράιχ. Ο φάκελός τους, μεγέθους 15.000 σελίδων, εντέλει οικοδόμησε την υπόθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής», αναφέρει ακόμα ο βρετανικός Guardian.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2020