Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αττική και Θεσσαλονίκη στο παρά πέντε της εφαρμογής των νέων μέτρων

23.10.2020 | 13:16

Μια νέα πραγματικότητα θα αντιμετωπίσουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπως και άλλες περιοχές της χώρας με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, καθώς βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο και σε λίγες ώρες δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί κανένας χωρίς μάσκα. Την ίδια ώρα θα έχουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 τη νύχτα έως τις 5 το πρωί, αλλά και τροποποιήσεις στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

Μάσκα παντού από τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αττική, σε κάθε μετακίνηση, σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Σήμερα ήδη αρκετοί πολίτες φορούν μάσκα, κάποιοι μάλιστα από την αρχή της πανδημίας, και κάποιοι μετά την αύξηση κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα οχτώ στους δέκα πολίτες ανταποκρίνονται θετικά στη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ενώ όλοι είναι ενημερωμένοι για την υποχρεωτική μάσκα. Ένα μικρό ποσοστό είναι αρνητικό.

Στο επίπεδο τρία από σήμερα και η Θεσσαλονίκη, ενώ όλοι απεύχονται ένα lockdown. Από τις έξι το πρωί του Σαββάτου είναι υποχρεωτικές οι μάσκες παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός άνω των εννέα ατόμων. Τα καταστήματα θα κλείνουν στις δώδεκα το βράδυ, αντί στις 12μιση, ενώ τα λεωφορεία θα κινούνται με το 50% των επιβατών.

Μετά τις 12 και μισή τη νύχτα κάποιος θα μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο με βεβαίωση από τον εργοδότη του και από την ΕΡΓΑΝΗ, ενώ εξαιρούνται και περιπτώσεις με θέματα υγείας, αν υπάρχει χαρτί από νοσοκομείο.

Στην Πάτρα οι επιχειρηματίες της εστίασης είναι προβληματισμένοι για τα νέα μέτρα, ενώ οι πολίτες ανησυχούν και δεν θέλουν διασπορά του ιού στην περιοχή. Από αύριο, όταν μπαίνουμε σε ένα κατάστημα, θα φοράμε μάσκα και μόνο εφόσον καθίσουμε στο τραπέζι θα μπορούμε να τη βγάλουμε.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/10/2020

Ελλάδα