Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Επανατοποθέτηση της εισαγγελέως ζητά η πρόεδρος του δικαστηρίου

20.10.2020 | 22:16 Eνσωμάτωση

Ηχηρή υπήρξε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η απάντηση που επεφύλαξε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου.

Η αναστολή εκτέλεσης των ποινών που πρότεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου για το σύνολο της εγκληματικής οργάνωσης μπορεί αρχικά να «πάγωσε» την αίθουσα του δικαστηρίου, όμως η πρόεδρος της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενειώτη, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της κουβέντα.

«Ράπισμα» στην εισαγγελέα

Η εισαγγελέας την ώρα της απόφασης δεν είδε εγκληματική οργάνωση, αλλά χθες η πρότασή της να μην οδηγηθεί στην φυλακή το σύνολο της οργάνωσης πλην του Ρουπακιά εξόργισε ακόμη και την ίδια την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Η Μαρία Λεπενειώτη στα όσα ανέφερε η εισαγγελέας έδρας ζήτησε από την Αδαμαντία Οικονόμου να επανατοποθετηθεί επί της πρότασής της για αναστολή εκτέλεσης των ποινών.

Σύμφωνα με ανώτατους δικαστικούς, η πρόεδρος του δικαστηρίου εξέφρασε σοβαρές νομικές και πραγματικές ενστάσεις σε σχέση με την πρόταση της εισαγγελέως.

Εμμένει στην αναστολή

Κι αν η εισαγγελέας με την επιμονή της προέδρου αναγκάστηκε ουσιαστικά να ανασκευάσει ενώπιον του ακροατηρίου για τα λερωμένα τελικά ποινικά μητρώα των Χρυσαυγιτών, δεν έδειξε το ίδιο σθένος στο θέμα της αναστολής εμμένοντας στην αρχική της πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους.

Ένταση για τον Λαγό

Η πρόεδρος της έδρας δεν άφησε να πέσει κάτω ούτε το σκέλος στο σκεπτικό της εισαγγελέως ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης δεν είναι ύποπτοι φυγής, όπως ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος μάλιστα δεν έχει καν ζητήσει αναστολή.

«Κατά συνείδηση» α λα καρτ

Λίγο πριν αρχίσει το δικαστήριο, οι εισαγγελείς, με ανακοίνωσή τους, στάθηκαν στο πλευρό της συναδέλφου τους Αδαμαντίας Οικονόμου κι ενώ αποδέχονται την «κατά τη συνείδησή της» κρίση, ζητούν ήπιες κρίσεις όταν έρχεται η ώρα να κριθεί η ίδια.

Ο Γιάννης Λαγός από τις Βρυξέλλες με ανακοίνωσή του, επιτίθεται στην πρόεδρο του δικαστηρίου του βουνού, όπως το χαρακτηρίζει, και χαρακτηρίζει για γέλια και για κλάματα την κ. Λεπενειώτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/10/2020