Κόσμος

Στη δίνη του κορωνοϊού η Ευρώπη – Επιστρέφει η καραντίνα

20.10.2020 | 23:05

Με κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, περιορισμούς κυκλοφορίας και επιβολή τοπικών lockdown, η Ευρώπη μάχεται να ανακόψει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Ιρλανδία

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το σκληρό lockdown επιστρέφει στην Ιρλανδία. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες οι Ιρλανδοί δεν θα μπορούν να απομακρύνονται από τα σπίτια τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων, θα εργάζονται από τα σπίτια τους, ενώ θα απαγορεύονται όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

Βέλγιο

Με περισσότερα από 8.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού ο Βέλγος υπουργός Υγείας προειδοποιεί για υγειονομικό «τσουνάμι» στις Βρυξέλλες.
Από χθες και για τις επόμενες 4 εβδομάδες, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί.

Μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν, ενώ απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ μετά τις 20:00 το βράδυ.

Βρετανία

Ανησυχητική είναι η κατάσταση σε όλη την Βρετανία, όπου μόνο χθες τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 18.000, ενώ 80 ήταν οι θάνατοι.

Σε καθεστώς απομόνωσης έως τις 9 Νοεμβρίου μπαίνει και η Ουαλία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι πολίτες θα πρέπει να μένουν σπίτι.

Ιταλία

Το πράσινο φως από την κυβέρνηση Κόντε πήρε η περιφέρεια της Λομβαρδίας για επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Tην ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στη Ρώμη. Το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και οι πολίτες τρέμουν ότι θα ζήσουν ξανά τον ίδιο εφιάλτη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/10/2020

Κόσμος