Πολιτική

Κορωνοϊός : Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

20.10.2020 | 23:18 Eνσωμάτωση

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ με 667 μολύνσεις

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ με 667 μολύνσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Αυτή η έκταση σύσκεψη έγινε επειδή ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει το πρωί σε ταξίδι στην Κύπρο.

Έγινε έτσι νωρίτερα η επισκόπηση των δεδομένων της πανδημίας, σε συνέχεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας.

Άλλωστε πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο η Αττική, που έτσι και αλλιώς διατηρεί την πρωτιά στα κρούσματα, αλλά και η Θεσσαλονίκη που μετρά σήμερα 125 καθώς και η Βοιωτία με 30.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι περιοχές καθώς σε ακόμη 6 περιφέρειες (Ιωάννινα, Καβάλα, Κοζάνη, Λάρισα, Πέλλα και Σέρρες) καταγράφονται διψήφια νούμερα.

Με το «κόκκινο» φλερτάρουν Ιωάννινα, Κοζάνη, Καστοριά.

Το επίπεδο 4 είναι ουσιαστικά ένα lockdown χωρίς απαγόρευση της εσωτερικής κυκλοφορίας. Δηλαδή ο κόσμος δεν θα κυκλοφορεί εκτός του νομού.

Τα σχολεία θα λειτουργούν με υποχρεωτική χρήση της μάσκας, κι ενδεχομένως αλλάξουν και οι ώρες των μαθημάτων.

Ενώ στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μεταβαίνει αύριο σε Καστοριά και Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανέβει στο επίπεδο 3, ενώ για την Αττική αυτό που εξετάζεται είναι η καθολική χρήση της μάσκας σε μεταγενέστερο όμως χρόνο.

Ενώ για τα υπόλοιπα θα αποφασισθούν κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη το απόγευμα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/10/2020