Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Σαφάρι» ελέγχων από σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Συναγερμός από την αύξηση κρουσμάτων

20.10.2020 | 06:23

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται λίγο πριν το επίπεδο συναγερμού 3, αφού η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει προκαλέσει ανησυχία στους τοπικούς φορείς. Χθες, Δευτέρα, στην πόλη εντοπίστηκαν 49 κρούσματα, ενώ πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη μεταξύ του δημάρχου, του περιφερειάρχη και του πρωθυπουργού για την εκτίμηση της κατάστασης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε και σε σχετικές δηλώσεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους, και καλώντας τους να μην συνωστίζονται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά μέχρι τις 12 και μισή το βράδυ. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι νέοι της πόλης συνωστίζονται σε κεντρικά σημεία όπως στην πλατεία Αριστοτέλους, ή το πάρτι στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, όπου παρόμοια πάρτι γίνονται κάθε σαββατοκύριακο.

Κρίσιμες για την πόλη θα είναι οι επόμενες ημέρες, μέχρι τις 26-28 του μήνα, όταν και θα δούμε αν θα προχωρήσουμε σε αυστηρότερα μέτρα, ή αν η Θεσσαλονίκη θα οδηγηθεί ακόμη και σε τοπικό lockdown, σε περίπτωση που συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 20/10/2020

Ελλάδα