Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νεαρής ηλικίας 1 στα 2 κρούσματα που εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη

20.10.2020 | 20:00

Στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτο που τρομάζει ακόμα περισσότερο τους ειδικούς είναι το γεγονος ότι στην πόλη, ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που νοσούν είναι μόλις τα 30 έτη . Σύμφωνα με τα στοιχεία το 22% είναι φοιτητές ενώ σε πολλές περιπτώσεις η ιχνηλάτηση είναι πολύ δύσκολη στην περίπτωση για παράδειγμα που δουλευουν σε κάποιο από τα μπαρ της πόλης.

Κοσμοσυρροή σε μπαρ και καφέ σε αγαπημένα στέκια της Θεσσαλονίκης… Γεμάτες πλατείες και πεζόδρομοι …. Ανύπαρκτες αποστάσεις… ελάχιστες οι μάσκες… Η ανάγκη για διασκέδαση στις νεότερες ηλικίες είναι μεγάλη, εξίσου μεγάλος όμως είναι και ο κίνδυνος να νοσήσουν οι ίδιοι και να μεταδώσουν και σε πολλούς άλλους τον κορωνοϊό. Το τελευταίο διάστημα

1 στα 2 καταγεγραμμένα κρούσματα στην πόλη είναι νέοι, ηλικίας 16 έως 29 ετών , ενώ ο μέσος όρος των ατόμων που νοσούν είναι τα 30 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υγειονομικές αρχές, στο σύνολο των κρουσμάτων

Το 22% είναι φοιτητές
Το 21% ιδιωτικοί υπάλληλοι

Οι νέοι στη δίνη του κορωνοϊού

Μπορεί σε μεγάλο ποσοστό οι νεότερης ηλικίας , που έχουν κολλήσει κορωνοϊό να μη χρειάζονται νοσηλεία. Αν είναι και ασυμπτωματικοί τότε η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο….

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υγειονομικές αρχές , η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε αρκετές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα δυσκολη, καθώς πολλοί από τους νέους που έχουν μολυνθει, έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο, λόγω της φύσης της εργασίας τους.

Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα

Πολλοί ωστόσο είναι και οι νέοι που φαίνεται πως έχουν θορυβηθεί και προσέχουν περισσότερο…

Δημοτική αρχή και αστυνομία εκπονούν σχέδιο με στοχευμένες ενέργειες και αύξηση των ελέγχων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/10/2020

Ελλάδα