Ελλάδα

Αδαμαντία Οικονόμου: Ποια είναι η εισαγγελέας που προκαλεί με τις εισηγήσεις της

19.10.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Η στάση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε προκαλέσει σάλο η εισήγησή της ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι και δεν πρέπει να χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Μια ανάσα πριν από το τέλος μιας από τις  μεγαλύτερες δίκες στην ιστορία της χώρας, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, κατάφερε για άλλη μια φορά να στρέψει τα φώτα επάνω της με την πρότασή της να γίνει δεκτό το αίτημα για την αναστολή φυλάκισης των Χρυσαυγιτών.

Η επιχειρηματολογία της εισαγγελέως δε φαίνεται να πείθει τον νομικό κόσμο της χώρας. Η κ. Οικονόμου θεωρεί ότι οι Χρυσαυγίτες δεν είναι ύποπτοι φυγής, αν και ο Γιάννης Λαγός ήδη έφυγε για Βρυξέλες και πως το διευθυντήριο των ταγμάτων εφόδου έχει λευκό ποινικό μητρώο. Μάλιστα, στην πρότασή της δεν εξαίρεσε κανέναν εκτός από τον Ρουπακιά.

Η Αδαμαντία Οικονόμου έδειξε τις διαθέσεις της τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και ζήτησε την αθώωση της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Δεν έβλεπε καμία σύνδεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ. Πριν από λίγες ημέρες απολογήθηκε στους Χρυσαυγίτες για το γεγονός ότι δεν τους αναγνώρισε ελαφρυντικά και σήμερα επανήλθε με άλλη μια πρόταση κόντρα στη δικαστική πρακτική.

Η διαδικασία της δίκης έδειξε ότι οι προτάσεις της εισαγγελέως πέφτουν στο κενό, καθώς το δικαστήριο αποφασίζει διαφορετικά. Το ερώτημα είναι εάν θα συμβεί κάτι παρόμοιο και αυτήν τη φορά.

Αντιδράσεις στην κοινή γνώμη

Η είδηση για την πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις και στην κοινή γνώμη.

Η κ. Οικονόμου είναι πλέον μία από τους πρωταγωνιστές της δίκης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, έχοντας προκαλέσει αντιδράσεις  με την κρίση της και με την στάση που κράτησε απέναντι στους Χρυσαυγίτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2020