Ελλάδα

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού – Πόλη «φάντασμα» η Κοζάνη

17.10.2020 | 13:05

Με το αρνητικό ρεκόρ των 508 νέων κρουσμάτων η ανησυχία στη χώρα εντείνεται καθώς και μετά το τοπικό lockdown στην Κοζάνη παραμένει ισχυρό το ενδεχόμενο και σε άλλες περιοχές να τεθούν καθολικά μέτρα απαγόρευσης.

Την ίδια ώρα η Αττική εξακολουθεί να δίνει σχεδόν καθημερινά τα μισά από τα κρούσματα που καταγράφονται την ημέρα πανελλαδικά.

Έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού… με ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων 508 κρουσμάτων μέσα στο τελευταίο 24ωρο, τα 227 στην Αττική.

Το πρώτο τοπικό lockdown… η Κοζάνη αναβιώνει στιγμές Απριλίου. Η πόλη στο κόκκινο με 227 ενεργά κρούσματα σε δύο μόλις εβδομάδες. Πολλά από αυτά αφορούν ασθενείς κάτω των 35 ετων.

Ελάχιστοι κάτοικοι κυκλοφορούν φορώντας αυστηρά τη μάσκα τους που είναι πλεον υποχρεωτικη… Κι αυτό για να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή στον φούρνο αφού τίποτα άλλο δεν είναι ανοιχτό.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τα καφέ είναι κλειστά.

Οι μαθητές πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα οι γονείς όμως ανησυχούν καθώς όπως λένε οι τάξεις είναι μικρές και οι μαθητές πολλοι.

Στο μεταίχμιο μεταξύ του επιπέδου 3 και 4 στον χάρτη υγειονομικής προστασίας βρίσκονται τα Γιάννενα, με το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown να πλησιάζει επικίνδυνα.

Η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων είχε την τρίτη θέση σε αριθμό νέων κρουσμάτων, μετά τις περιφερειακές ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης, ξεπερνώντας ακόμη και την Κοζάνη που είναι σε τοπικό lockdown από την Πέμπτη.

Αγωνιά και για τη Θεσσαλονίκη όπου τα κρούσματα σύμφωνα με τη τελευταία ενημέρωση ήταν 63.

Ενώ εικόνες ντροπής κατέγραψε χθες το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα η κάμερα του in.gr.

Είναι 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα καταστήματα έχουν κλείσει και ο κόσμος συνεχίζει… Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις…

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/10/2020

Ελλάδα