Κόσμος

Κορωνοϊός: Το Λονδίνο ένα βήμα από το lockdown, αντιδράσεις για την καραντίνα σε άλλες πόλεις

16.10.2020 | 20:14

Στη δίνη του δεύτερου κύματος κορωνοϊού η Βρετανία και η Γαλλία, μάχονται με περιοριστικά μέτρα να ανακόψουν τη διασπορά της πανδημίας. Το Λονδίνο βρίσκεται ένα βήμα από την επιβολή τοπικού lockdown, ενώ το Παρίσι μπαίνει από απόψε σε βραδυνή καραντίνα. Την ίδια ώρα, η έκρηξη των κρουσμάτων και ο διπλασιασμός των θυμάτων που καταγράφηκε στην Ιταλία, ξυπνούν τους εφιάλτες της άνοιξης που οι γιατροί διάλεγαν ποιοι ασθενείς θα πεθάνουν

Η αστυνομία εισβάλει σε γαμήλια δεξίωση στο Λονδίνο και κόβει πρόστιμα για παράνομο συνωστισμό, το μεγαλύτερο πρόστιμο 10.000 λιρών στον ιδιοκτήτη. Η δεξίωση έγινε λίγες ώρες πριν τεθούν σε εφαρμογή, από τα μεσάνυχτα, οι νέοι αυστηροί περιορισμοί πού φέρνουν το Λονδίνο ένα βήμα από το λοκντάουν, και προκαλούν αντιδράσεις των πολιτών.

-Δε νομίζω ότι θα λειτουργήσει, είναι χάσιμο χρόνου.

-Τα μηνύματα από την κυβέρνηση μας μπερδεύουν.

Με τα ημερήσια νέα κρούσματα στις 19.000 στη Βρετανία, (138 θάνατοι), μετά το Λίβερπουλ, σε τοπικό λοκντάουν μπήκε σήμερα και το Λάνκασιρ, ενώ στο Μάντσεστερ ο δήμαρχος δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί το μέτρο εφόσον δεν συνοδεύεται από ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεις και των εργαζομένων.

-Δεν θα το δεχθούμε ποτέ.

Χωρίς νυχτερινή ζωή το Παρίσι

Οι Παριζιάνοι αποχαιρετούν τη νυχτερινή ζωή για τουλάχιστον ένα μήνα καθώς τίθεται απόψε σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα και άλλες 8 μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

Είναι η τελευταία βραδιά που μπορούμε να απολαύσουμε όλoι μαζί πριν ξεκινήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστούμε στα σπίτια μας.

Τα διαδικτυακά πάρτι επιστρέφουν. Μια από τις πιο γνωστές ντι-τζέι της Γαλλίας οργανώνει ένα τέτοιο πάρτι σε λίγες ημέρες και καταγγέλλει την κυβέρνηση.

«Κινδυνεύουμε περισσότερο να μολυνθούμε στο μετρό, παρά όταν μαζευόμαστε 6-10 άτομα, για αυτό βρίσκω το σχέδιο της κυβέρνησης υποκριτικό.»

Τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν πάνω από 30.000, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας (88 θάνατοι).

Μέσα στον τελευταίο ενάμισι μήνα υπερτριπλασιάσθηκαν οι μολύνσεις ανθρώπων άνω των 65 ετών.

Στην Ιταλία, μετά τη ραγδαία αύξηση του αριθμού κρουσμάτων (8.804) και τον διπλασιασμό των θανάτων (83) σε μια ημέρα, διάχυτος είναι ο φόβος για επανάληψη της τραγωδίας της περασμένη άνοιξης.

-Όταν βλέπω γεμάτα λεωφορεία, πάω με τα πόδια.

-Φοβάμαι τις συγκοινωνίες, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση.

-Όμως τις χρησιμοποιείται.

-Δεν έχω άλλη επιλογή.

Η κυβέρνηση Κόντε έκρινε ως υπερβολική την απόφαση των τοπικών αρχών να κλείσουν τα σχολεία στη Νάπολη και στην υπόλοιπη περιφέρεια της Λομβαρδίας για δυο εβδομάδες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/10/2020

Κόσμος