Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Τα ανθρώπινα δικαιώματα επικαλέστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης για αναστολή της ποινής του

16.10.2020 | 20:42

Πιο θεσμικός από τους Χρυσαυγίτες εμφανίστηκε στο εφετείο ο Ηλίας Κασιδιάρης και έκανε λόγο για ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί εάν εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή.

«Έφτυσε» το ύφος

Αυτήν τη φορά ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε στις κάμερες συγκαταβατικός, χωρίς το ύφος του τιμωρού απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου.

Το κοστούμι δεν μπόρεσε να κρύψει τη γλώσσα του σώματος, ενώ η έκφραση στο πρόσωπο του νούμερο δύο της οργάνωσης τα μαρτυρούσε όλα. Η δύναμη των επιχειρημάτων αποδεικνύεται πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Ζήτησε επιείκεια

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, ο Ηλίας κασιδιάρης κουβαλούσε στην πλάτη του τα 13 χρόνια και 6 μήνες της ποινής που του έχει επιβληθεί για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ιδεολογικός καθοδηγητής της Χρυσής Αυγής, που έφτασε να αποκτά και αρχηγικές βλέψεις στην οργάνωση, ενώπιον του Δικαστηρίου αιτήθηκε αναστολή της ποινής του για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς δηλώνει αθώος του αίματος, γι’ αυτό επικαλέστηκε την αγόρευσης της εισαγγελέως της έδρας.

Χαρακτήρισε επηρεασμένο το δικαστήριο από την πολιτική πίεση που ασκήθηκε και ήταν ο μόνος που περιορίστηκε να ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου για την οικονομική εξόντωση που θα υποστεί αν οδηγηθεί για δεύτερη φορά στην φυλακή.

Τα ανθρώπινα… δικαιώματα

Μπροστά στην κρίση της Δικαιοσύνης, ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε μάλιστα να επικαλείται ακόμη και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Μια σύμβαση με την οποία ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του στην εγκληματική ναζιστική δε συμβιβάστηκαν ποτέ όταν επρόκειτο για αλλόθρησκους, αλλοδαπούς και πολιτικούς αντιπάλους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/10/2020

Ελλάδα