Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Δεν υποβάλει αίτημα αναστολής ο Ρουπακιάς

15.10.2020 | 13:28

Στις εξελίξεις μετά και την καταδίκη των Χρυσαυγιτών, σήμερα αγορεύουν οι δικηγόροι υπεράσπισης επί των αιτημάτων αναστολής έκτισης των ποινών. Ο Ρουπακιάς δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής.

Ειδικότερα, από τις δέκα το πρωϊ οι δικηγόροι των καταδικασθέντων για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησαν να υποβάλλουν στο δικαστήριο αιτήματα προκειμένου η έφεσή τους να έχει αναστέλουσα δύναμη και να μην οδηγηθούν στις φυλακές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βάσως Παλαιού από το Εφετείο για το MEGA.

Εξαίρεση σε αυτό ο Γιώργος Ρουπακιάς, καθώς ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν πρόκειται να καταθέσει αίτημα προκειμένου η έφεση να έχει αναστέλουσα δύναμη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας ο Ρουπακιάς δεν είχε δικαίωμα να υποβάλει. Ωστόσο ο ίδιος είπε ότι είχε δικαίωμα βάσει του νόμου αλλά επιλέγει να μην το καταθέσει.

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ ακόμη δεν έχουν υποβάλει τα αιτήματά τους τα μέλη του διευθυντηρίου που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 13 ετών και οι υπόλοιποι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Μαρίνο Αλιφέρη στο τελικό στάδιο είναι το σχέδιο της Αστυνομίας για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων ενώ ο μεγάλος γρίφος είναι σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν. Φαίνεται να ενισχύεται  το σενάριο της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού, που μετά τις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Για τον Ρουπακιά οι πληροφορίες “δείχνουν” φυλακές Μαλανδρίνου.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/10/2020

Ελλάδα