Κόσμος

Κλιματική αλλαγή: Σε μη κατοικήσιμη κόλαση μετατρέπεται ο πλανήτης προειδοποιεί ο ΠΟΥ

15.10.2020 | 13:53

Ο πλανήτης δέχεται απειλές, όπως είναι οι φυσικές καταστροφές και οι ασθένειες, που επηρεάζουν την ίδια την επιβίωση του ανθρώπου.

Με την προσοχή των ηγετών να βρίσκεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, καλεί όλες τις χώρες να δράσουν άμεσα με την ίδια αποφασιστικότητα και για την κλιματική αλλαγή.

Σε μια μη κατοικήσιμη κόλαση για εκατομμύρια ανθρώπους μετατρέπεται ο πλανήτης, όπως προειδοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Από τη μια καλούνται να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση που ενισχύει τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία προκαλούν πλέον τις διπλάσιες φυσικές καταστροφές, και από την άλλη τις λοιμώδεις ασθένειες, όπως αυτή του κορωνοϊού, που θα κάνουν την εμφάνισή τους όλο και πιο συχνά στο μέλλον. Και στις δυο περιπτώσεις παίζεται η ζωή τους κορώνα γράμματα.

Ο Οργανισμός ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους ηγέτες των χωρών, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί τόσο η αύξηση των καταστροφών όσο και η πανδημία.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, αν τα ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθήσουν να αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό τα επόμενα 20 χρόνια, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/10/2020

Κόσμος