Πολιτική

Παπαδημητρίου – Αλεξιάδης στο MEGA για το κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων

15.10.2020 | 10:32 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης για την όλο και αυξανόμενη προκλητικότητα του Ερντογάν.

Ο κ. Παπαδημητρίου ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί την «διπλωματία της ανοχής» όπως τουλάχιστον κατηγορήθηκε από αναλυτές, απάντησε πως καμία διπλωματία της ανοχής δεν υπάρχει από την πλευρά της Ελλάδας απεναντι σε έναν άνθρωπο (Ερντογάν) που έχει βαλθεί να αποδείξει ότι είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για όλους τους γειτόνους. Πρόκειται για έναν ιμπεριαλιστή, που για διάφορους λόγους έχουν θρέψει διάφορα μεγάλα κράτη και που τώρα το βρίσκουν μπροστά τους και εκείνοι, σχολίασε.

Αναφέρθηκε στο βάρος που δίνει η Ελλάδα στη διπλωματία ωστόσο εκτίμησε πως η διπλωματία είναι ένας τρόπος «για να μην πάμε γρήγορα στο χειρότερο». «Όλα δείχνουν ότι το χειρότερο κάποια στιγμή θα έρθει» είπε, συμπληρώνοντας πως ένα από τα «αγκάθια» για τον Ερντογάν είναι και οι Τούρκοι που έχουν ζητήσει και λάβει άσυλο στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία και τόνισε ότι οι κυρώσεις είναι πλέον πάνω στο τραπέζι μετά την απόφαση που ελήφθη στο τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής αναφορικά με δύο άρθρα που προβλέπουν πώς θα κινηθεί η Ευρώπη σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Το θέμα είναι να κρατηθεί ο Ερντογάν όσο πιο μακριά γίνεται από όσα έχει κατά νου» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης  αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών, ενώ έθεσε το ερώτημα αν η κυβέρνηση θα θέσει θέμα κυρώσεων στη σημερινή Σύνοδο στην ΕΕ.

«Στα εθνικά θέματα πάμε από τη μία ήττα στην άλλη», είπε αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, τα Βαρώσια, την καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πλέον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού (αναφερόμενος στον νέο ΣΕΑ Θάνο Ντόκο), που «είναι υπέρ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο».

«Πρέπει να θέσουμε κόκκινες γραμμές» είπε και αναφέρθηκε στο 2018 όταν «με επιδέξιες κινήσεις του ένδοξου Πολεμικού Ναυτικού δώσαμε απάντηση στην προσπάθεια της Τουρκίας να καταπατήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Κάτι βρωμάει στο Κερατσίνι»

O κ. Αλεξιάδης τοποθετήθηκε και για το περιβαλλοντικό σκάνδαλο της Oil One, θέμα για το οποίο μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης «σίγουρα κάτι βρωμάει στον Πειραιά ως προς το τι γίνεται με την αντιμετώπιση των μυρωδιών στη συγκεκριμένη περιοχή, που δεν ειναι θέμα αισθητικό αλλά θέμα υγείας όλων, κυρίως των παιδιών. Βρωμάει επίσης κάτι στον Πειραιά με κάτι υποθέσεις λαθρεμπορίας που λιμνάζουν σε δικαστικές αίθουσες σε ατέρμονες διαδικασίες.

»Υπάρχει λοιπόν ευθύνη της πολιτείας να φυσήξει αέρας δικαιοσύνης και να λυθούν αυτά τα ζητήμητα. Είναι ευθύνη και των κυβερνητικών βουλευτών και της Περιφέρειας  και της κυβέρνησης να δώσουν λύση. Εμείς με σαφήνεια στηρίζουμε και τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και το δήμο Περάματος. Υπάρχει μια τροπολογία που πρέπει να κατατεθεί και να λύσει το πρόβλημα, πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο».

Τέλος οι δυο πολιτικοί σχολίασαν και το θέμα του εθνικού συστήματος υγείας και των προσλήψεων προσωπικού με αφορμή την πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 15/10/2020