Οικονομία

Νέο «Εξοικονομώ-αυτονομώ» – Ημερομηνίες και προϋποθέσεις

15.10.2020 | 07:47 Eνσωμάτωση

Πρεμιέρα στις 30 Νοεμβρίου κάνει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-αυτονομώ»

Για τις περιφέρειες της Κρήτης, του βορείου και νοτίου Αιγαίου οι αιτήσεις ξεκινούν στις 30 Νοεμβρίου, ενώ για την περιφέρεια της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 2 Δεκέμβρη. Στην περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας οι αιτήσεις ξεκινούν στις 4 Δεκέμβρη.

Τρεις μέρες μετά, στις 7 Δεκέμβρη ξεκινούν οι αιτήσεις για την κεντρική Μακεδονία και 9 Δεκέμβρη για τη Θεσσαλία. Στις 11 Δεκέμβρη γίνεται η έναρξη στα νησιά του Ιουνίου και την Ήπειρο.

14 Δεκέμβρη στην Αττική και 16 Δεκέμβρη την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Οι επιλέξιμες κατοικίες είναι οι πολυκατοικίες, τα μεμονωμένα διαμερίσματα και μονοκατοικίες. Σημαντικό είναι να χρησιμοποιείται ως κύρια να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Το νέο πρόγραμμα καλύπτει τις αντικαταστάσεις κουφωμάτων, τη θερμοκάλυψη κτιρίων, φωτοβολταϊκά, φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, έξυπνο φωτισμό.

Για τις πολυκατοικίες μπορεί να γίνει αναβάθμιση του ασανσέρ και του φωτισμού.

Όσες οικογένειες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό θα έχουν επιδότηση 10%, ενώ μια επιπλέον επιδότηση 10% θα χορηγηθεί για τα πολύ παλαιά ακίνητα.

Σήμερα Πέμπτη (15/10) ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του λίτρου να κυμαίνεται γύρω στα 0,80 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 15/10/2020