Κόσμος

Κορωνοϊός – Γαλλία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι

15.10.2020 | 17:19

Η πόλη του φωτός βυθίζεται στο σκοτάδι. Από το Σάββατο απαγορεύεται η νυχτερινή κυκλοφορία στο Παρίσι σε μία προσπάθεια να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας πρέπει να «ξεχάσουν» τις βραδινές επισκέψεις σε εστιατόρια και φιλικά σπίτια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 135 ευρώ. Δεν θα υπάρξουν όμως περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ούτε απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας.

Όσο για τις οικογενειακές συγκεντρώσεις στο εξής δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 6 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι με εξαίρεση τις οικογένειες με περισσότερα μέλη.

«Bonne nuit», δηλαδή «Καληνύχτα» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», που απεικονίζει την «πόλη του φωτός» σκοτεινιασμένη και άδεια.

Εκτός από το Παρίσι και την περιφέρειά του το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί και στη Λιλ, τη Λυών, τη Μασσαλία και πέντε ακόμη πόλεις, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το τελευταίο 24ωριο η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες που ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 20.000.

Επεκτείνονται τα lockdown στη Βρετανία

Η εκτίναξη κρουσμάτων και θανάτων φέρνει νέα τοπικά lockdown στη Βρετανία.

Από το Σάββατο οι κάτοικοι του Λονδίνου δεν θα μπορούν να επισκέπτονται συγγενείς και φίλους στα σπίτια τους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη βρετανική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις προκαλεί ένα νέο βίντεο με απείθαρχους Βρετανούς που διασκεδάζουν, χωρίς να κρατούν αποστάσεις και χωρίς να φορούν μάσκες έξω από μπαρ σε δρόμο του Νιουκάστλ λίγο πριν ξεκινήσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/10/2020

Κόσμος