Πολιτική

Ευρωβουλή: Σε εγρήγορση για την άρση ασυλίας του Λαγού

15.10.2020 | 13:30

Την τελική απόφαση για την καταδίκη του πρώην ευρωβουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγού αναμένει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του. Παράλληλα, από ποιον θα γίνει η σύλληψη του Λαγού εξαρτάται από το πού θα βρίσκεται.

Παρά του ότι προηγούνται άλλες υποθέσεις η ευρωβουλή είπε ότι είναι διατεθειμένη να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να αρθεί η ασυλία του.

Συγκεκριμένα η επιτροπή νομικών υποθέσεων της ευρωβουλής αποφασίζει την άρση της ασυλίας και στη συνέχεια αυτή εγκρίνεται από την ολομέλεια της ευρωβουλής

Αν δεν τον εντοπίζουν οι ελληνικές αρχές στην Ελλάδα τότε εκδίδεται ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και η Ιντερπόλ διαβιβάζει το αίτημα στις βελγικές αρχές, οι οποίες αναλαμβάνουν και τη σύλληψή του.

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής είναι αντιμέτωπος και με κυρώσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά στην ευρωβουλή για κάποια ρατσιστικά σχόλια και είναι πολύ πιθανό μέχρι την επόμενη βδομάδα να του επιβληθούν κυρώσεις, όπως σημαντική μείωση του μισθού του.

Ο Γιώργος Γερμενής είναι υπάλληλος του Λαγού στο ευρωκοινοβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ωμή παραβίαση των κανόνων της ευρωβουλής και συνεπώς θα μπλοκαριστεί η μισθοδοσία του.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/10/2020

Πολιτική