Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Ισόβια στον δολοφόνο – Κανένα έλεος στο «διευθυντήριο»

14.10.2020 | 19:56 Eνσωμάτωση

500 χρόνια ποινές φυλάκισης και κάθειρξης αλλά και ισόβια στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά επέβαλε κυρίες και κύριοι το δικαστήριο στους 57 συνολικά καταδικασθέντες νεοναζιστές πρώην βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Για τους 7 που καταδικάστηκαν ως το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης δηλαδή για τον Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλήκαρά του το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελλέως και επέβαλλε κάθειρξη 13 ετών, μια ποινή βαριά η οποία ωστόσο δεν αγγιξε τελικά το ανώτατο όριο, την αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο νόμος.

Oι ναζί στη φυλακή. H ιστορική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ανακοινώνεται λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Συνολικά ανακοινώθηκαν ποινές 500 ετών σε 42 άτομα.

Από το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά ξεκίνησε η ανακοίνωση των ποινών.

Ισόβια για τον άνθρωπο που… αν και ισχυρίστηκε ότι ήταν ένας απλός καφετζής, έστριψε το μαχαίρι στην καρδιά του Φύσσα.

«Βαλατε το ανώτατο οριο στον καφετζή της Νίκαιας γιατί αυτό ήταν. Παρακαλούμε για τις δύο πράξεις (της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής) τα ελάχιστα».

Συνολικά στον Γιώργο Ρουπακιά επιβλήθηκαν: Ισόβια κάθειρξη και 14 έτη κατά συγχώνευση, καθώς καταδικάστηκε και για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αλλά και για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της οπλοφορίας.

Ικανοοίηση στην οικογενεια του παυλου φυσσα για επιβολη ισοβιας καθειρξης και 14 ετων στο ρουπακια

Κανένα έλεος στο «διευθυντήριο»

Υψηλές ποινές επέβαλε το δικαστήριο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και τα πρωτοπαλίκαρά του – με μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο για τα κελιά ανάλογα και με τη μάχη των αναστολών.

Νίκος Μιχαλολιάκος 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Ιωάννης Λαγός 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
Ηλίας Κασιδιάρης 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Γιώργος Γερμενής 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Χρήστος Παππάς 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
Ηλίας Παναγιώταρος 13 έτη κάθειρξη
Ελάχιστα μικρότερη η ποινή του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που καταδικάστηκε σε
10 έτη κάθειρξη

Μετά την ανακοίνωση των ποινών, στο σπίτι του Γιώργου Γερμενή επικράτησε, όπως φαίνεται αναστάτωση. Το Καιάδα της οργάνωσης, κυριολεκτικά… δεν τον χωρούσε ο τόπος. Φαίνεται χαρακτηριστικά η προσπάθειά του να αποφύγει να συναντιέται στους χώρους του σπιτιού με τα μέλη της οικογένειά του… καθώς μπαινόβγαινε στο μπαλκόνι προσπαθώντας να μείνει μόνος

Στη φυλακή οδηγούνται οι πρώην Βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό. Συγκεκριμένα

Παναγιώτης Ηλιόπουλος 7 έτη
Νίκος Κούζηλος 7 έτη
Ελένη Ζαρούλια 6 έτη
Πολύβιος Ζησιμόπουλος 6 έτη
Αντώνης Γρέγος 6 έτη
Δημήτρης Κουκούτσης 6 έτη
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης 6 έτη

Μικρότερες ποινές, αλλά οι ανώτατες που προβλέπονται, επιβλήθηκαν στους πρώην βουλευτές τους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος 5 έτη κάθειρξη
Μιχάλης Αρβανίτης 5 έτη κάθειρξη
Ευστάθιος Μπούκουρας 5 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Νίκος Μίχος 6 έτη κάθειρξη
Δέκα ακόμη στελέχη που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση θα εκτίσουν ποινές από 5 εως 7 έτη, ενώ σε τέσσερις στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά επιβλήθηκαν ποινές λίγων μηνών έως δύο ετών με αναστολή.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι ποινές των συνεργών του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και των καταδικασθέντων για την επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες.

«Είναι αδιανόητο άνθρωποι που προσπάθησαν να σκοτώσουν να φεύγουν με επτάμισι χρόνια, όπως και η αστυνομικός που βρέθηκε στο σπίτι της ολόκληρο οπλοστάσιο να τιμωρείται με το ελάχιστο της ποινής.»

Συγκεκριμένα, εκτός από τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη και τον συνοδηγό του Ρουπακιά Ιωάννη Καζαντζόγλου στους οποίους επιβλήθηκαν 10 έτη κάθειρξη και 2 μήνες.

Οι υπόλοιποι 13 θα εκτίσουν ποινές από 6 εως 9 έτη και ένας 2 έτη για παράνομη οπλοφορία.

Σε 10 χρόνια και 24 Μήνες καταδικάστηκε ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Επτά έτη κάθειρξης επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους 4 που συμμετείχαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε τρία και έξι χρόνια καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/10/2020