Ελλάδα

Πώς θα αντιδράσουν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης μετά την τελική απόφαση του δικαστηρίου

14.10.2020 | 21:30 Eνσωμάτωση

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η εκτίμηση νομικών είναι ότι τουλάχιστον 10 από τους καταδικασθέντες είναι εξαιρετικά δύσκολο να γλιτώσουν την φυλακή, με αποτέλεσμα η ασφάλεια να βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα να προχωρήσει στις συλλήψεις. Μάλιστα έχουν σχηματιστεί ειδικές ομάδες για καθένα από τα πρόσωπα, αλλά και σχέδια για το πώς θα δράσουν ανάλογα με την αντίδρασή τους.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στα σπίτια του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη, με το ερώτημα να είναι πώς θα αντιδράσουν όταν φτάσει στο σπίτι τους η αστυνομία. Το MEGA  επικοινώνησε νωρίτερα με κάποιον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο οποίος δήλωσε σιβυλλικά ότι «θα υποβάλλουν εαυτόν στην εκτέλεση».

Σε ό,τι αφορά στο Νίκο Μιχαλολιάκο, σύμφωνα με τους συνήγορους υπεράσπισής του, δεν αναμένεται να προβάλλει κάποια αντίσταση στους αστυνομικούς, ενώ οι ίδιοι άφησαν ανοιχτό και το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα.

Ο ίδιος, ωστόσο, εμφανίστηκε για άλλη μία φορά προκλητικός και αμετανόητος μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του, αναφέροντας ότι η καταδίκη του είναι πολιτική και όχι ποινική, καθώς και ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ακόμη, δήλωσε περήφανος, καθώς «διώκεται για τις ιδέες του».

Στο σπίτι του στο Ντράφι βρίσκεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης μαζί με δικούς του ανθρώπους, περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την αναστολή των ποινών. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν σκοπεύει να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο εκρηκτικός χαρακτήρας που έχει επιδείξει στο παρελθόν δημιουργεί την ανησυχία ότι δύσκολα θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/10/2020