Ελλάδα

Χρυσή Αυγή – Κάθειρξη 13 ετών στο «διευθυντήριο» και ισόβια στον Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας

13.10.2020 | 13:25 Eνσωμάτωση

Ολοένα και πιο κοντά στις φυλακές πλησιάζει ο ηγετικός πυρήνας της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε νωρίτερα σήμερα τις ποινές για την εγκληματική οργάνωση, οι οποίες είναι: ισόβια στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και 13 χρόνια κάθειρξης στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή σε Μιχαλολιάκο, Κασσιδιάρη, Λαγό, Παππά, Γερμενή, Παναγιώταρο και Ματθαιόπουλο.

Επτά χρόνια κάθειρξης με βάση την πρόταση της εισαγγελέως αντιμετωπίζουν: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνη Γρέγος, Πολύβιο Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούσης, Νίκο Κούζηλος και Δημήτρη Κουκούτσης.

Και 5 χρόνια για τους πρώην βουλευτές: Αρβανίτη, Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο.

Για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελεας ζητά να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατελη προτάθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονια και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζητά ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ποινών ενώ εντός της ημέρας ή αύριο αναμένεται και η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί των ποινών.

Στην συνέχεια το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι πότε θα οδηγηθούν οι ένοχοι στις φυλακές και τι θα γίνει με τις αναστολές.

Στο μεταξύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν όλους τους δρόμους γύρω από το Εφετείο Αθηνών. Η Μάγδα Φύσσα μετέβη και σήμερα στο Εφετείο προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία και τις προτάσεις του εισαγγελέα για τις ποινές.

Παράλληλα η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό σχετικά με την δικαστική εξέλιξη για την Χρυσή Αυγή καθώς περνάμε στο τελικό στάδιο με τις ποινές.

Το σχέδιο προβλέπει μαζικά συλλήψεις όλων των ατόμων που θα οδηγηθούν στις φυλακές και οι αστυνομικές ομάδες βρίσκονται έτοιμες κοντά στα σπίτια και όπου κινούνται τα συγκεκριμένα άτομα.  Επίσης στην τελική ευθεία είναι και το σενάριο για τα επόμενα βήματα της αστυνομίας από δω και στο εξής σχετικά με τις φυλακές που θα μεταφερθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/10/2020