Ελλάδα

Χρυσή Αυγή : Ανοίγουν τα κελιά για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης

12.10.2020 | 20:00

Ανοίγει ο δρόμος για τα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού για τους επτά νεοναζιστές πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αποδεχθεί την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας και να μην τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων τους.

Χειροπέδες αναμένεται να μπουν στον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο, τον υπαρχηγό του Χρήστο Παππά, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Γιάννη Λαγό, τον Ηλία Παναγιώταρο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και τον Γιώργο Γερμενή. Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε ούτε και στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά.

Ελαφρυντικά αναγνωριστήκαν μόνο σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς και στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο. Ελαφρυντικό λαμβάνουν πλην των πρώην βουλευτών, οι: Αναδιώτης, Τσακανίκας, Αγριογιαννης, Ευγενικός, Χατζηδάκης, Μαριάς, Χρυσαφίτης, Παπαδόπουλος, Δήμου και Σκάλκος.

Προκλητικό show Λαγού στο Εφετείο

Προκλητικό show έστησε στο Εφετείο ο Γιάννης Λαγός που ζήτησε την εξαίρεση όλων των δικαστών της έδρας πλην της εισαγγελέως ισχυριζόμενος ότι έχουν επηρεαστεί από τα κόμματα, τα Μέσα Ενημέρωσης, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

«Όλοι αυτοί τα εγκλήματα που έκαναν θα πάνε σε ευρωπαϊκά δικαστήρια και θα κριθούν και το έμαθαν σιγά-σιγά και φοβούνται πλέον ποιος θα βάλει υπογραφές». Μία δήλωση πίσω από τα κάγκελα. Ο Γιάννης Λαγός – ο άνθρωπος που τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη του εγκλήματος – απειλεί τους δικαστές.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου του Λαγού για εξαίρεση της έδρας.

Το δικαστήριο απέρριψε -μετά από τρίωρη διάσκεψη- το αίτημα που έχει υποβάλει ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ο οποίος ζητούσε την εξαίρεση των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκρινε ένοχο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης, δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες μεροληψίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου «της ένδικης αίτησης από την παρούσα σύνθεση δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του Δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία για τη μεροληψία του Δικαστηρίου, και για τους λόγους αυτούς απορρίπτει την αίτηση και έξοδα τα νόμιμα».

Στη συνέχεια, το δικαστήριο διέκοψε και η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης, στις 11:00, με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών των καταδικασμένων της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, στην έδρα επέστρεψε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη.

Έτοιμη για συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ.

Οι άνδρες της ασφάλειας βρίσκονται έξω από τα σπίτια των καταδικασθέντων και μόλις βγει η οριστική απόφαση θα είναι ζήτημα λίγης ώρας η σύλληψή τους και είναι έτοιμα και τα κελιά.

Κάποιοι από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, και συγκεκριμένα η ηγετική ομάδα, θα οδηγηθούν στην ειδικά διαμορφωμένη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα έγιναν και 10 προσαγωγές ατόμων, που παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης εμφανίστηκαν στο εφετείο μετά από κάλεσμα του Γιάννη Λαγού.

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/10/2020

Ελλάδα