Πολιτική

Ελληνοτουρκικά – Oruc Reis: Ο Ερντογάν θέλει να κάνει έρευνες μια «ανάσα» από το Καστελόριζο

12.10.2020 | 21:19

Συναγερμός στο Πεντάγωνο με το Oruc Reis στην παράνομα δεσμευμένη περιοχή σε ελληνική υφαλοκρηπίδα 6,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Καστελόριζου. Ο Σουλτάνος τορπίλισε τις διερευνητικές επαφές κάνοντας την Αθήνα να αναφέρει πως πρόκειται για μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φωτογραφίζοντας το Βερολίνο, μίλησε για αποδεδειγμένη αναξιοπιστία της Τουρκίας.

«Δεν ψάχνομαι για καβγά και κανείς δεν πρέπει να ψάχνεται για καβγά χωρίς λόγο». Αυτή ήταν η προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα «ΝΕΑ» πριν από την έκδοση της παράνομης NAVTEX, την οποία έσπευσαν να χαιρετήσουν οι υπουργοί του Ερντογάν.

Αντίστοιχη κινητικότητα και από ελληνικής πλευράς. Η Αθήνα αντιδρά με την έκδοση αντι-NAVTEX και κινητοποίησης αριθμού πολεμικών πλοίων ανάλογο με εκείνον που κινητοποιεί η Άγκυρα και εκείνων που συνοδεύουν το Oruc Reis. Για μια ακόμη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν αιφνιδιάστηκαν έχοντας ήδη πλοία και στην εν λόγω περιοχή.

Μιλώντας στον Γιάννη Μούτσο ο πρέσβης του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι καυτηρίασε την τουρκική δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση ψέγει τον πρωθυπουργό που πανηγύριζε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κάνει λόγο και για εφησυχασμό, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιστρέφει εσπευσμένα από την Πορτογαλία όπου βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/10/2020

Πολιτική