Ελλάδα

Πολιτική θύελλα για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

12.10.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Παράλληλα με τις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το πρωτοσέλιδο της Αυγής με τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι» και φωτογραφίες των κυρίων Μητσοτάκη και Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στα «ΝΕΑ» το χαρακτήρισε «χυδαίο» ωστόσο η εφημερίδα επιμένει πως και οι δυο έχουν ευθύνη για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Λάδι στη φωτιά ρίχνει δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής της Κυριακής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με το σύνθημα δεν είναι αθώοι, δεν έμεινε ασχολίαστο από τον ίδιο τον Κυριακό Μητσοτάκη.

«Σε ένα επίπεδο δεν σας κρύβω ότι με ενοχλεί η σπουδή με την οποία κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά αυτή τη δίκη. Κορυφαίο παράδειγμα το χυδαίο πρωτοσέλιδο της “Αυγής” που δείχνει τον πανικό και, αν θέλετε, την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο απάντηση στην οργανωμένη συκοφάντηση της Αριστεράς από την κυβέρνηση. «Εδώ υπήρχε ένας σχεδιασμός από τη ΝΔ από τις παραμονές της απόφασης της ΧΑ ώστε να ξεκινήσει μια επίθεση απέναντι στην Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ η οποία πρωτοστάτησε στην καταδίκη της ΧΑ.»

Η Αυγή μάλιστα επαναφέρει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα, «τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά» για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι Μητσοτάκης και Σαμαράς δεν είναι αθώοι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, για την ατιμωρησία έναντι των πογκρόμ κατά μεταναστών και αριστερών, για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και την εκδικητικότητα που έθρεψαν επί χρόνια.»

Η εφημερίδα πάντως καταθέτει μήνυση στον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο για αυτή την ανάρτηση με την οποία συνέδεσε το λόγότυπο της εφημερίδας με αυτό της εγκληματικής πλέον οργάνωσης ΧΑ.

«Δεν με μηνύει η ΑΥΓΗ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του οποίου όργανο είναι η ΑΥΓΗ. Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως μήνυση για χρήση γραμματοσειράς.»

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η παρέμβαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο οποίος υποστηρίζει ότι τρεις μήνες πριν τη δολοφονία Φύσσα η κυβέρνηση Σαμαρά μπλόκαρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Κι ενώ το Μάιο μήνα είμαστε έτοιμοι, έρχεται η εντολή «stop το νομοσχέδιο». Αν θα ερχόταν αυτό στη Βουλή θα διαχεόταν στην ελληνική κοινωνία η θέληση ομόφωνη τουθ ελληνικού κοινοβουλίου «stop στο ναζισμό». Λειτούργησε αρνητικά, παραλυτικά.»

Αίσθηση όμως προκαλεί και η παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης των Αιγύπτιων αλιεργατών Θανάση καμπαγιάννη ο οποίος βγάζεις τη σέντρα τη ΝΔ και στελέχη της γιατί δεν παρέστησαν ποτέ στη Δίκη.

«Το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης ήταν η Νέα Δημοκρατία. Κλητευθείς ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, ο νυν Υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν άφαντος και ξεγλίστρησε από την υποχρέωση προσέλευσης στο δικαστήριο. Ας μαζευτούν λοιπόν κάποιοι, γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι.»

Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ κατέβαζαν από τον βράχο της Ακρόπολης τη σημαία με τον αγκυλωτό του φασισμού σημαίνοντας την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί. Την ημέρα τίμησε η ΠτΔ με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του άνγωστου στρατιώτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/10/2020