Πολιτική

Πολιτική θύελλα για τον Ποινικό Κώδικα: Κεφαλλογιάννη – Χαρίτσης στο MEGA

10.10.2020 | 10:29

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν το πρωί του Σαββάτου (10/10) η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα με φόντο την ιστορικής σημασίας καταδίκη της Χρυσής Αυγής και εν αναμονή των ποινών των καταδικασθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν το πρωί του Σαββάτου (10/10) η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα με φόντο την ιστορικής σημασίας καταδίκη της Χρυσής Αυγής και εν αναμονή των ποινών των καταδικασθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Απαντώντας στο κατά πόσο ασπάζεται την άποψη που διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένοχος για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ενδέχεται να πέσει στα μαλακά η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό είναι η δικαστική απόφαση η οποία έκρινε επίσημα εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή.

«Είναι μία νίκη της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της και καταδίκασε το μίσος, τη βία, τα εγκλήματα κατά συνανθρώπων μας και όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έβαλαν φραγμό  απέναντι στους αρνητές της ελευθερίας. Χρέος μας είναι να διδαχθούμε από αυτή την ιστορία και να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας έτσι ώστε να μην αφήσουμε ποτέ ξανά το μίσος να κυριεύσει την πολιτική ζωή του τόπου. Το σημαντικό είναι να βρούμε τα σημεία εκείνα στα οποία συμφωνούμε. Η ΝΔ είναι υπερήφανη για την στάση της διότι επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε η δίκη για τη Χρυσή Αυγή και επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη τελείωσε. Το ότι στο μεσοδιάστημα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν καθυστερήσεις είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να μην το πούμε, ωστόσο αυτό που προέχει είναι ότι η ιστορική αυτή απόφαση βρίσκει όλους εμάς, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, μαζί».

Η ίδια συνεχίζοντας προσέθεσε:

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, ενώ ήδη είχε γίνει γνωστό ότι θα γίνουν εκλογές και ενώ ακόμα η δίκη της Χρυσής Αυγής βρισκόταν σε εξέλιξη,  επέλεξε ως κυβέρνηση να περάσει τον Ποινικό Κώδικα η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των ποινών, σε περίπτωση καταδίκης των μελών της».

Από τη μεριά του ο Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας τις «βόμβες» Γεωργιάδη και Κοντονή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων σημείωσε :

«Αγγίζουμε τα όρια του παραλογισμού. Εγκαλεί ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει “πλάτες” στην Χρυσή Αυγή; Εκεί έχουμε φτάσει;».

Συνεχίζοντας  ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως την Τετάρτη ζήσαμε μια ιστορική μέρα και πως για όλους όσους γνωρίζουν εδώ και τρεις δεκαετίες τη δράση της Χρυσής Αυγής ήταν και μία συγκινητική μέρα.

«Ήταν μια μέρα δικαίωσης ενός ολόκληρου λαού, ενός αντιφασιστικού κινήματος δεκαετιών απέναντι σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν θα πρέπει να εφησυχάζει,  αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για πολιτική σπέκουλα και γκεμπελισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Ποινικός Κώδικας δεν είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε νομοπαρασκευαστική επιτροπή που επεξεργαζόταν με έγκριτους νομικούς τις όποιες αλλαγές για 10 χρόνια και η οποία κατέληξε στον εκσυγχρονισμό του κάτι το οποίο συνιστούμε και υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι και στην Ευρώπη καθώς για πολλά χρόνια τρώγαμε “καμπάνες” για τον απαρχαιωμένο χαρακτήρα του παλιού ΠΚ» είπε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας για την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει εν αναμονή των ποινών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο νέος Ποινικός Κώδικας, πέρασε από την Βουλή και ψηφίστηκε εν τω συνόλω.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 10/10/2020

Πολιτική