Ελλάδα

Θύμα του κορωνοϊού και η εστίαση: Διασκέδαση με… ωράριο από τη Δευτέρα

10.10.2020 | 20:00

Μεγάλο είναι το τίμημα που πληρώνει εξ αιτίας του κορωνοϊού η εστίαση. Μειωμένοι τζίροι και μειώσεις προσωπικού είναι ο κανόνας για τα καταστήματα του κλάδου και στην Αττική

Ένα από τα θύματα του κορωνοϊού είναι και η εστίαση

Τα μαγαζιά της Αττικής πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο της πανδημίας

«Συναγερμός» στην εστίαση

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης μπαίνουν τα μπαρ τα κέντρα διασκέδασης και τα μαγαζιά εστίασης στην Αθήνα τα οποία θα κλίνουν τα μεσάνυχτα και ανοίγουν στις 5 το πρωί. Το προσωπικό θα φορά μάσκα ενώ στα τραπέζια θα κάθονται έως 4 άτομα.

Όπως λέει στην κάμερα του μέγκα ο Γρηγόρης Καίσαρης που η οικογένεια διατηρεί ουζερί για δεκαετίες έχουν ήδη χαθεί θέσεις εργασίας κι ο τζίρος έχει λιγοστέψει. «Πολλά μαγαζιά έρχονται από ζημιά από πέρυσι, άλλα γιατί ήταν τουριστικά, άλλα γιατί είχαν κλείσει τελείως και τώρα φέτος θα έχουμε σοβαρά προβλήματα»

Επίπεδα… ετοιμότητας

Το υπουργείο υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τα 4 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της χώρας και σε ποιο από αυτά ανήκει ο κάθε νομός

Σύμφωνα με το επίπεδο 1 τα μαγαζιά κλείνουν στη 01:00
Με το επίπεδο 2 στις 00:30
Και με το επίπεδο 3 στις 00:00
Ενώ στο τέταρτο επίπεδο υπάρχει… καραντίνα

«Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, σε όλη τη χώρα»

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών. «ο κόσμος και βγαίνει έξω δεν κρατιέται και είναι επικίνδυνο»

Διχασμός για το ωράριο λειτουργίας

Οι καταστηματάρχες της Αθήνας ζητούν να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τη 01:00

Κάποιοι άλλοι ωστόσο διαφωνούν.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ζητούν από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα τους και προτείνουν να επιδοτηθεί το ενοίκιο και να μειωθεί ο Φ.Π.Α. προκειμένου να μειωθεί η ζημιά και να μη χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 10/10/2020

Ελλάδα