Κόσμος

ΗΠΑ: Συλλήψεις ακροδεξιών που σχεδίαζαν την απαγωγή κυβερνήτη και άλλες επιθέσεις

09.10.2020 | 14:19

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το FBI εξάρθρωσε μια ακροδεξιά συμμορία που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις μερικές ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Το FBI συνέλαβε τουλάχιστον 13 άτομα, οι 6 από αυτούς κατηγορούνται ότι είχαν βάλει στο στόχαστρο την κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, οι άλλοι 7 ότι συνεργάζονταν μαζί τους στην προετοιμασία επιθέσεων με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά.

Οι συλληφθέντες συνδέονται με δυο ακροδεξιές οργανώσεις, τους Wolverine Watchman (Λυκοφρουροί) και τους Boogaloo Bois. Τα μέλη της Boogaloo Bois συντονίζονται κυρίως μέσω διαδικτύου, εμφανίζονται πάνοπλα σε διαδηλώσεις φορώντας χαβανέζικα πουκάμισα, και έχουν διακηρυγμένο στόχο την πρόκληση εμφυλίου στις ΗΠΑ ενώ είναι δηλωμένοι εχθροί του ομοσπονδιακού κράτους. Για αυτό το λόγο στρέφονται επίσης εναντίον της αστυνομίας, ως όργανο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Σχεδίαζαν να εισβάλουν στο σπίτι της κυβερνήτου, ετοιμάζονταν για μάχη με τη φρουρά της, να την απαγάγουν και να την “δικάσουν” για προδοσία εξαιτίας των μέτρων που αποφάσισε για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, μέτρα που την έφεραν σε σύγκρουση και με τον πρόεδρο Τραμπ.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 09/10/2020

Κόσμος