Ελλάδα

Παπαδάκης: Τερματίζεται η ατιμωρησία της φασιστικής δράσης στην Ελλάδα

07.10.2020 | 12:58

Στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης.

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί δικαίωση του πολύχρονου αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος, των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής» τόνισε ο κ. Παπαδάκης, συμπληρώνοντας: «Είναι μια απόφαση που τερματίζει την ατιμωρησία της φασιστικής εγκληματικής δράσης στην Ελλάδα και ακυρώνει την προσπάθεια της αναβίωσης της ναζιστικής βίας».

Όπως ξεκαθάρισε ο συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων, «στο κρίσιμο ζήτημα αν η Χρυσή Αυγή αποτελεί ή όχι εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο απαντάει με ένα ΝΑΙ, ομόφωνα», προσθέτοντας ότι καταδικάστηκαν επτά στελέχη της μεταξύ των οποίων οι Μιχαλολιάκος, Λαγός και Κασιδιάρης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Παπαδάκης υπογράμμισε πως δεν αθωώθηκε κανένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενώ ανέφερε ότι αθωώθηκαν μόλις 13 από τους 65 συνολικά κατηγορούμενους για την εγκληματική οργάνωση.

Πρόσθεσε πως εξετάζονται τα αιτήματα των κατηγορουμένων για ελαφρυντικά, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική αγωγή δεν έχει λόγο σε αυτή τη διαδικασία.

«Τον λόγο τον έχει ο λαός, που θα αποτρέψει κάθε προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά» υπογράμμισε ο Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας ότι το δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος του.

«Η σημερινή απόφαση είναι ένα μήνυμα τιμωρίας, όχι ατιμωρησίας, απαγορευτικό για οποιαδήποτε ομάδα μιμητών κοινωνικού εκφασισμού στα νησιά, στα σύνορα, στα Καμμένα Βούρλα, στο Τυμπάκι και οπουδήποτε αλλού. Η κοινωνία αγωνίζεται 7 χρόνια και πέτυχε μια ιστορική νίκη μέσα και έξω από τα δικαστήρια» κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Videos & Απoσπάσματα από Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του MEGA για τη δίκη της Χρυσής Αυγής - 07/10/2020

Ελλάδα