Ελλάδα

«Ασφυκτιούν» οι ΜΕΘ στην Αττική – Σχέδιο αναχαίτησης της εξάπλωσης από την κυβέρνηση

07.10.2020 | 13:29

98 άνθρωποι έδιναν μάχη μέχρι χθες στις ΜΕΘ, οι 87 από τους οποίους ήταν διασωληνωμένοι. Ο κορωνοϊός προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Αττικής, όπου νοσηλεύονται 8 στους 10 ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί.

Οι υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για την αύξηση της χωρητικότητας του συστήματος υγείας, ενόψει της εποχικής γρίπης. Ωστόσο, οι ανάγκες τρέχουν με μεγαλύτερο ρυθμό. Είναι ενδεικτικό πως, μέσα σε δύο εβδομάδες, οι διαθέσιμες κλίνες εντατικής νοσηλείας για τον κορωνοϊό στην Αττική αυξήθηκαν από 107 σε 122. Ωστόσο, 2 στις 3) είναι ήδη κατειλημμένες.

Το περασμένο 24ωρο, η χώρα κατέγραψε 399 νέα περιστατικά μολύνσεων, από τα οποία τα 213 εντοπίστηκαν στην Αττική. Με τον χειμώνα να πλησιάζει και τα κρούσματα κορωνοϊού να μην μειώνονται, οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους, ιδιαίτερα στην Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο προληπτικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο, η αυστηρότητα των οποίων θα κλιμακώνεται, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/10/2020

Ελλάδα