Πολιτική

Τα επικοινωνιακά εργαλεία του Τραμπ στο δρόμο προς τις κάλπες – Κ. Φίλης στο MEGA

06.10.2020 | 09:21

Για την εικόνα και τα επικοινωνιακά εργαλεία του Τραμπ κατά την περίοδο της νοσηλείας αλλά και της εξόδου του από το στρατιωτικό νοσοκομείο μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής ερευνητικών προγραμμάτων Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

«Εξαιρετικά προβληματική είναι η εικόνα του προέδρου Τραμπ να βγάζει τη μάσκα αλλά και νωρίτερα όταν έμπαινε στο τζιπ με στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας για να χαιρετίσει τους οπαδούς του γύρω από το νοσοκομείο» ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Φίλη.

Κατά την εκτίμηση του, ακόμη πιο προβληματικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να δείξει ότι είναι υπεράνω των πάντων- νόμων, θεσμών, αλλά ακόμη και του κορωνοϊού.

Είναι δε βέβαιο πως θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο το γεγονός ότι είναι τόσο «ισχυρός» που τελείωσε με τον κορωνοϊό μέσα σε 72 ώρες.

Μάλιστα αυτό το στοιχείο μπορεί να βρει μεγάλη απήχηση σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ συνεπώς δεν θα πρέπει να τον «ξεγράψουμε» αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πάντως όλα αυτά δείχνουν την βαθιά πολιτική κρίση την οποία διέρχονται οι ΗΠΑ.

Το θέμα σχολίασε ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας  «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστος που ανέλυσε μεταξύ άλλων τις προοπτικές που ανοίγονται σχετικά με τη δημοφιλία των δύο πολιτικών Τραμπ-Μπάιντεν ενόψει της αναμέτρησής τους στην αμερικανική κοινωνία. Ενώ ο Δημήτρης Στούμπος δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Αυγή» αναφέρθηκε στο πλαίσιο της επιχειρούμενης προπαγάνδας.

Στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Φίλης ανέλυσε τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε Τουρκία και Ελλάδα.

Αναφορικά με την επίσκεψη Στόλντεμπεργκ στην Τουρκία,είπε πως ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, «πίεσε την Τουρκία σχετικά με τους S-400, διότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ενεργοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο έναντι ελληνικών F-16, γεγονός που απασχολεί τόσο το ΝΑΤΟ όσο και τους Αμερικανούς».

Αναφέρθηκε επίσης στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου που πηγαίνει πίσω λόγω του αναθεωρητισμού της Τουρκίας. Η Τουρκία, σημείωσε, είναι πολύ διαφορετική από το 2015 ή το 2010, αποκλίνει πλέον από τη Δύση θεσμικά και γεωπολιτικά και συμπεριφέρεται σαν περιφερειακή υπερδύναμη.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 06/10/2020

Πολιτική