Ελλάδα

Γιάννενα: Αιφνιδιασμός και ανησυχία στους επιχειρηματίες για τα νέα μέτρα

06.10.2020 | 20:51

Οι κάτοικοι στα Γιάννενα αναρωτιούνται γιατί επιβλήθηκαν μέτρα εκεί και όχι στην Αθήνα που καθημερινά καταγράφει τα μισά κρούσματα της χώρας. Η πόλη από το πρωι έχει ερημώσει όμως ο συναγερμός σήμανε καθώς στην περιοχή καταγράφονται περισσότερα από 90 κρούσματα.

Το 20% των φοιτητών μόνο έχει έρθει από τις 30 χιλιάδες. Οικονομική καταστροφή…

Πρώτη ημέρα με τοπικό lockdown και οι επιχειρηματίες της εστίασης στα Ιωάννινα εκφράζουν φόβους ότι δε θα αντέξουν οικονομικά.

Τά μέτρα που ξεκίνησαν στις 6 το πρώι βγήκαν τους Γιαννιώτες απροετοίμαστους. Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί το μέτρο με τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους πρέπει να ισχύσει στην περιοχή τους και όχι γενικά.

Ο συναγερμός σήμανε καθώς τα κρούσματα τις δύο τελευταίες εβδομάδες έφθασαν τα 90.

Τα καφέ και τα εστιατόρια δείχνουν να έχουν ήδη ερημώσει… Ακόμη και στα εμπορικά καταστήματα καταγράφεται μείωση στην κίνηση, όπως λένε οι ιδιοκτήτες.

Και στην περιοχή των Ιωαννίνων τα μέτρα ισχύσουν έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Τί προκάλεσε την έκρηξη των κρουσμάτων

Τα Γιάννενα, μια πολύ που δεν είχε δώσει κρούσματα στο παρελθόν, τώρα διανύει δύσκολες ημέρες λόγω της χαλαρότητας της κατάστασης των προηγούμενων ημέρων. 60-70 κρούσματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες στα Ιωάννινα, σε μια πόλη με πληθυσμό 100.000 κατοίκους. Οι φοιτητές υπλογίζονται περίπου 30.000 όμως δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους, φοβούμενοι τις εξελίξεις. Οι κάτοικοι τηρούν τα μέτρα στην συντριπτική πλειοψηφία, με τους επιχειρηματίες όμως να ανησυχούν μη γνωρίζοντας αν θα αντέξουν οικονομικά.

Αναφορικά στο τι προκάλεσε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη, υπάρχουν πολλά σενάρια. Το 1ο αναφέρει ότι την περιόδο του καλοκαιριού, τελέστηκαν πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Ένα άλλο σενάριο είναι οι εργαζόμενοι, είτε Έλληνες που πηγαίνουν στην Αλβανία, είτε από την Αλβανία που έρχονται στη χώρα. Πολλοί αποδίδουν την αύξηση και στους φοιτητές που πήγαν στην πόλη από τα μεγάλα αστικά κέντρα και τέλος υπάρχει κι ένα σενάριο για τον κόσμο που επέστρεψε από τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 06/10/2020

Ελλάδα